Maliyenin hedefinde Bulgar plakalı araçlar var - Azınlıkça
Uncategorized

Maliyenin hedefinde Bulgar plakalı araçlar var

Maliyenin hedefinde Bulgar plakalı araçlar var

Maliye yakın zamanda Yunanistan’daki vergi mükelleflerine ait Bulgar plakalı araçları yeniden mercek altına almaya hazırlanıyor.

Soruna, milletvekili Vaggelis Basiakos’un soru önergesine cevap veren Maliye Bakan Yardımcısı Katerina Papanastasiu değiniyor.

Özellikle kuzey Yunanistan’da çok sayıda vergi mükellefinin taşıt vergisi ve lüks vergisi gibi farklı vergilerden kurtulmak amacıyla Bulgaristan’da şirket kurma ve bu şirketin tek malvarlığı olarak da yüksek motor hacimli araçları gösterme yoluna başvurduğu biliniyor. Ancak Azınlıkça’daki habere göre bu tür araçlar Yunanistan’da geçici olarak ve katı şartlar altında trafiğe çıkabilir.

Maliye Bakan Yardımcısının da verdiği cevapta bu şartlar arasında araçların Yunanistan’da 6 ay kalması, şoförünün daimi ikametgahının yurtdışı olması veya Yunanistan’da geçici olarak kalması ve bu araçların sadece kişisel amaçla kullanılması gibi kriterler yer alıyor.

Bunların yerine getirilmemesi durumunda ise araç sahiplerini yüksek para cezaları ve yaptırımlar bekliyor. AB ülkesi plakalı araçlara 2.500-10.000 euro arası para cezası verilebiliyor. AB dışındaki ülkeler için ise yasadışı ticaret yasasının yaptırımları devreye gelebiliyor ve daha ağır para cezaları öngörülüyor. Ayrıca araca el konularak, savcılığa yasadışı ticaret suç duyurusu yapılıyor.

Son beş yıldır Yunanistan’da yüzlerce yabancı plakalı arabaya el konuldu ve sahiplerine para cezaları kesildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et