OAED’ten uzun süreli işsizlere yönelik 400 evro ile ilgili açıklama - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

OAED’ten uzun süreli işsizlere yönelik 400 evro ile ilgili açıklama

OAED tarafından yapılan açıklamada uzun süreli (12 ayı aşkın) işsizlere yapılacak 400 evro’luk koronavirüs yardımının nasıl ödeneceğine dair bilgi verildi.

Yunanistan İş ve İşçi Bulma Kurumu tarafından yyınlanna açıklamada koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılacak 400 evro’luk yardımın 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren ilgili kararın yayımlandığı tarihe kadar işsizlik süresi 12 ayı aşmış işsizlere verileceği ifade edildi.

Ayrıca yardımı alacak kişilerin halihazırda işsiz kalmaya devam eden ve geçmişte uzun süreli işsizlik yardımından istifade etmemiş işsizlerden ibaret olacağı belirtildi.

Başbakan Kiryakos Miçotakis de bu yardımın 155 bin işsize verileceğini açıklamıştı.

OAED kütüklerinde banka hesaplarının IBAN numarası kayıtlı olan işsizlerin hiçbir şey yapmasına gerek yok, tarihi geldiğinde ödeme otomatik olarak yapılacak.

IBAN’ı kayıtlı olmayan veya herhangi bir nedenden dolayı IBAN’ını güncellemek isteyenler ise önümüzdeki günlerde açılacak özel platforma başvuru yaparak yeni IBAN numaralarını girecek.

Bu yardımın hak sahibinin başka borçlarına karşı el konamayacağı, vergiye tabi tutulmayacağı ve vergiye tabi tutulacak gelir hesaplamasında yer alamayacağı da ifade edildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış

Batı Trakya’da koronavirüs ve influenza virüsü vakalarında kaydedilen keskin artış, bölge halkını ve sağlık otoritelerini alarma geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan İşsizlik Oranları Açıklandı: Batı Trakya'da İşçi Göçü Artıyor

Yunan İstatistik Kurumu (ELSTAT) tarafından yapılan son anket çalışmalarına göre, Yunanistan’da işsizlik oranı bu yılın Eylül ayında %10 seviyesine düştü.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

ELSTAT: Yunanistan'da işsizlik geriledi

Yunanistan İstatistik Kurumu ELSTAT ülkede işsizlik oranlarının 2023’ün ikinci çeyreğinde yüzde 11,2’e gerilediğini açıkladı.
Devamını oku...