Επίθεση σκύλων σε πολίτη στην Κομοτηνή - Azınlıkça
Uncategorized

Επίθεση σκύλων σε πολίτη στην Κομοτηνή

Επίθεση σκύλων σε πολίτη στην Κομοτηνή

Έκανε την καθιερωμένη βόλτα του, αυτήν που κάνει πάντα, γυρνώντας τις βραδινές ώρες στο σπίτι του. Όμως αυτή η βόλτα στο κέντρο της Κομοτηνής έμελλε να έχει άσχημη κατάληξη για τον 72χρονο συνταξιούχο εκπαιδευτικό Δημήτριο Χατζηβαντσίδη, αφού κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από επίθεση αδέσποτων.

Όλα συνέβησαν το βράδυ Σαββάτου 7 Ιανουαρίου 2017. Περίπου στις 9.30 το βράδυ ο κ. Χατζηβαντσίδης βρίσκεται στη δυτική είσοδο της οδού Βενιζέλου, στο ύψος του παρακείμενου περιπτέρου. Προχωράει στο δρόμο με πρόθεση να περάσει απέναντι προς τον πεζόδρομο της παλιάς βιβλιοθήκης. Περιμένει στο πεζοδρόμιο για να περάσουν τα διερχόμενα οχήματα, όταν ακούει ορισμένα σκυλιά να γαβγίζουν. Γυρνάει το βλέμμα του προς τα εκεί για να δει ότι μία αγέλη σκυλιών κινείται επιθετικά προς διερχόμενα οχήματα γαβγίζοντας. Δε δίνει σημασία και ανοίγει το βήμα του για να περάσει τον δρόμο και να περάσει στον πεζόδρομο της παλιάς βιβλιοθήκης. Εκείνη την στιγμή ένα σκυλί τον δαγκώνει στο μηρό στο δεξί πόδι, του σκίζει το παντελόνι και ένα άλλο του δαγκώνει το γόνατο του άλλου ποδιού.

Ξαφνιασμένος ο 72χρονος άνδρας δεν προλαβαίνει να συνειδητοποιήσει πότε και γιατί έγινε στόχος των σκυλιών. Δεν καταφέρνει να αντιδράσει, για να διώξει τα σκυλιά και ήδη τον έχουν περικυκλώσει πέντε αδέσποτα. «Κινδύνεψα να πέσω κάτω» μας καταγγέλλει ο ίδιος ο παθών, κάνοντας γνωστό ότι ένας νεαρός περαστικός είδε τη σκηνή και άμεσα έσπευσε να απομακρύνει τα σκυλιά, σώζοντας τον ηλικιωμένο άνδρα από τα χειρότερα.

Ο νεαρός άνδρας προσέφερε τη βοήθειά του στον 72χρονο, που έφτασε τελικά στο σπίτι του, ματωμένος και σαστισμένος από την επίθεση των σκυλιών σε βάρος του.

Η σύζυγός του περιποιήθηκε τις πληγές του αρχικά, αλλά στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαίο ο κ. Χατζηβαντσίδης να μεταβεί στο νοσοκομείο. Εκεί του χορηγήθηκαν ενέσεις και του δόθηκε αντιβίωση, ενώ πρέπει να επαναλάβει την θεραπεία σε έναν μήνα.

Το θύμα της επίθεσης ζητάει από κάθε υπεύθυνο να υπάρξει μέριμνα για τα αδέσποτα σκυλιά, ώστε κανείς άλλος πολίτης να μην ζήσει αυτό που έζησε εκείνος. – Χρόνος

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.