Evros’taki kuş gribi vakası yetkilileri alarma geçirdi - Azınlıkça
Uncategorized

Evros’taki kuş gribi vakası yetkilileri alarma geçirdi

Evros’taki kuş gribi vakası yetkilileri alarma geçirdi

Evros Deltası’nda 19 Aralık 2016 tarihinde bir kuğuda tespit edilen kuş gribi virüsü (H5) Yunanistan’da yetkilileri alarma geçirdi.

Virüsün yayılmasını önlemek amacıyla o tarihten bu yana denetimler devam ediyor. Zira komşu Bulgaristan’da kuş avı yasaklanırken, çok sayıda kanatlı hayvanın itlaf edilmesine karar verdi. Benzer şekilde Sırbistan, Hırvatistan, Romanya ve Çek Cumhuriyeti’nde de kuş gribine rastlandı.

Yetkili dairelerden teyakkuzda olmalarını isteyen Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanlığı, 2008 yılında kuş gribine karşı alınan bazı önlemleri de yeniden uygulamaya koydu. Bunlar arasında evde beslenen kümes hayvanlarının nehir ve göllere yakın açık alanlarda tutulmasının yasaklanması yer alırken, ördek ve kazların ise diğer kümes hayvanlarından ayrı tutulması öngörülüyor. Hayvan çiftlikleri için ise kümes hayvanlarının yaban kuşlarla temasa geçmemesi için önlem alınması talimatı verilirken, avcı derneklerinin de alışılagelmedik sayıda ölü yaban kuşlarıyla karşılaşmaları halinde durumu derhal yetkililere bildirmesi istendi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et