Κίνδυνος μπλακ άουτ. Έκτακτα μέτρα και στη Ροδόπη - Azınlıkça
Uncategorized

Κίνδυνος μπλακ άουτ. Έκτακτα μέτρα και στη Ροδόπη

Κίνδυνος μπλακ άουτ. Έκτακτα μέτρα και στη Ροδόπη

Ρεκόρ κατανάλωσης φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας προκάλεσαν οι ακραίες καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα το ενεργειακό σύστημα της χώρας να βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Οι αρμόδιοι φορείς βρίσκονται σε συναγερμό και σχεδιάζουν, αν χρειαστεί, προγραμματισμένες περικοπές φορτίων φυσικού αερίου και ρεύματος.

Το υπουργείο καλεί τους καταναλωτές να αποφεύγουν κάθε άσκοπη κατανάλωση ενέργειας τις ώρες αιχμής από τις ώρες, 18.00 έως τα μεσάνυχτα.

Επίσης, ο ΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε ότι, για λόγους που σχετίζονται με την ασφάλεια του δικτύου, δε θα γίνουν αύριο, 11 Ιανουαρίου, εξαγωγές από τις διασυνδέσεις της χώρας με Αλβανία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία και Τουρκία.

Ο ΔΕΣΦΑ έχει ανεβάσει το επίπεδο συναγερμού στο 2 που μεταφράζεται σε επίπεδο επιφυλακής, ωστόσο η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί αφήνει ανοιχτό το περιθώριο να αυξηθεί ο συναγερμός στο 3.

Σημειώνεται ότι μέτρα ελήφθησαν στη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη της ομάδας διαχείρισης κρίσεων στη ΡΑΕ:

– τρεις μονάδες φυσικού αερίου που έχουν τη δυνατότητα θα λειτουργήσουν με φυσικό αέριο (Λαύριο, Κομοτηνή από τη ΔΕΗ και η μονάδα του Ήρωνα στη Βοιωτία)

– θα περιοριστεί η λειτουργία των μονάδων φυσικού αερίου και θα αντικατασταθούν από άλλες μονάδες, δηλαδή από υδροηλεκτρικά. Κάποιες μονάδες που έχουν τη δυνατότητα ευελιξίας προβλέπεται να σβήσουν εντελώς τη νύχτα προκειμένου να περιορίσουν την κατανάλωση αερίου

– εφαρμογή του μέτρου της διακοψιμότητας για τις βιομηχανίες για δύο ημέρες μέχρι την Τετάρτη ( δυνατότητα διακοπής της ηλεκτροδότησης των ενεργοβόρων βιομηχανιών σε περιόδους αιχμής).

– εξέταση της δυνατότητας εισαγωγών ρεύματος έκτακτης ανάγκης από τα βόρεια σύνορα.

– περιορισμός της κατανάλωσης φυσικού αερίου από βιομηχανίες.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et