Μουζάλας: Εχουμε ευθύνη για την κακή κατάσταση στα hot spots - Azınlıkça
Uncategorized

Μουζάλας: Εχουμε ευθύνη για την κακή κατάσταση στα hot spots

Μουζάλας: Εχουμε ευθύνη για την κακή κατάσταση στα hot spots

Για την άσχημη κατάσταση στο προσφυγικό, για ό,τι συμβαίνει στα hot spots και την ευθύνη που έχει η κυβέρνηση μίλησε στη Βουλή ο Γιάννης Μουζάλας.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σημείωσε πως «Η κατάσταση στα νησιά είναι πολύ άσχημη οι ομάδες μας είναι από πάνω και προσπαθούν να την ελαφρύνουν».

Οπως υποστήριξε «πραγματοποιήσαμε έναν άθλο 50.000 άνθρωποι στην ενδοχώρα είναι όλοι σε σπιτάκια θερμαινόμενα και σε ξενοδοχεία». Ο Γ. Μουζάλας επιτέθηκε παράλληλα στη ΝΔ: «Στα νησιά είναι πάρα πολύ άσχημη η κατάσταση γιατί το κόμμα σας έπαιξε ένα πολύ παράξενο ρόλο σε επίπεδο στελεχών, εμπόδισε τις κυβερνητικές προτάσεις από το Σεπτέμβριο δουλέψαμε για τα νησιά προτείναμε επέκταση του χώρου διαμονής για να γίνουν οι συνθήκες καλύτερες αρνηθήκατε, εσείς και τα στελέχη της ΝΔ. Στελέχη σας μας πρότειναν να σταματήσει η συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας. Θέλετε τη συμφωνία Ελλάδας Τουρκίας; θέλετε τα κλειστά κέντρα; Θέλετε να φτιάξουμε καινούριους χώρους ή θα αφήσετε το λαϊκισμό να σας παρασύρει εδώ και εκεί;» είπε.

Συμπλήρωσε δε πως «η κατάσταση στα νησιά είναι πολύ άσχημη επεκράτησε ένας λαϊκισμός στηριζόμενος στην πραγματική κούραση των νησιωτών. Καλώ τους νησιώτες να βοηθήσουν να δημιουργήσουμε καλύτερους χώρους για να μένουν οι άνθρωποι αυτοί χωρίς να χαλάσει η συμφωνία Ευρώπης Τουρκίας, έχουν πέσει θύματα μιας προπαγάνδας η οποία λέει να φύγουν οι μετανάστες. Αν φύγουν οι μετανάστες τώρα θα πέσει η συμφωνία Ευρώπης Τουρκίας και θα ξεκινήσουν οι περσινές ροές που θα φτάσουν μέχρι τους 7000 τη μέρα. Δεν υπάρχει ούτε ένα ψέμα που να είπε η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό εσείς σε 2 λεπτά είπατε πολλά ψέματα».

Παίρνοντας ξανά το λόγο, ο Γιάννης Μουζαλας υποστήριξε ακόμη ότι «δεν έχουμε απαγορεύσει τις φωτογραφήσεις στην Μόρια» για να συμπληρώσει: «Παίρνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί ως κυβέρνηση για την κατάσταση στα hot spotς, που είναι κακή».

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.