Muzalas: Mültecilerin kötü durumundan sorumluyuz - Azınlıkça
Uncategorized

Muzalas: Mültecilerin kötü durumundan sorumluyuz

Muzalas: Mültecilerin kötü durumundan sorumluyuz

Göç Politikası Bakanı Yannis Muzalas Yunanistan Parlamentosunda yaptığı konuşmada hot spots’lardaki kötü durumdan ve hükümetin sorumluluğundan bahsederek ND’yi de eleştirdi.

“Adalardaki durum son derece kötü. Ekiplerimiz orada ve durumu hafifletmeye çalışıyor” ifadelerini kullanan Muzalas “Adalar dışındaki 50 bin mültecinin ısıtmalı ev ve otellere yerleştirilmesi için büyük mücadele verdik” dedi.

Eleştiri oklarını ND’ye yönelten Göç Politikası Bakanı “Adalardaki durum çök kötü, ancak partiniz kurmaylar düzeyinde çok ilginç bir rol oynadı ve hükümetin çabalarını engelledi. Eylül ayından beri mültecilerin kaldığı alanın genişletilmesi ve şartların iyileştirilmesi için uğraştık ve öneride bulunduk ancak ND Partisi kurmayları bunu reddetti” ifadelerini kullandı.

Muzalas ND Partisi milletvekillerine “Kurmaylarınız bize Yunanistan-Türkiye anlaşmasının durdurulmasını önerdi. Bu anlaşmayı istiyor musunuz? Kapalı mülteci kampları mı istiyorsunuz? Yeni alanlar inşa etmemizi istiyor musunuz yoksa popülizmin sizi sağa sola sürüklemesine mi izin vereceksiniz? Ada sakinlerinin gerçek yorgunluğuna dayanan bir popülizm hakim oldu ve adalardaki durum çok kötü. Ada sakinlerini Avrupa-Türkiye anlaşması bozulmadan bu insanların kalabileceği daha iyi alanlar oluşturmamıza yardımcı olmaya davet ediyorum. Göçmenler giderse, Avrupa-Türkiye anlaşması bozulacak ve geçen yılki gibi günde 7.000 göçmene ulaşan akınlar başlayacak. Hükümet göçmen sorunu konusunda hiçbir yalan söylemedi. Siz iki dakikada birçok yalan söylediniz” şeklinde seslendi.

Muzalas’a ND adına cevap veren Miltiadis Varvitsiotis ise “Mültecilerin Elliniko’dan gideceği ve kışın üşümeyeceği garantisini vermiştiniz. Ne dediğinizi de ne yaptığınızı da bilmiyorsunuz” deyince Muzalas “Yalan söylüyorsunuz” diye karşılık verdi ve ekledi:

“Hot spots’lardaki kötü durumla ilgili hükümet olarak üzerimize düşen sorumluluğu alıyoruz”.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et