Yunanistan erken önlem almasaydı her gün 150 kişi ölecekti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan erken önlem almasaydı her gün 150 kişi ölecekti

virus 27

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Sotiris Tsiodras koronavirüs salgının Yunanistan’daki seyriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Her akşam düzenlediği basın toplantısıyla koronavirüs salgınının ülkedeki seyriyle ilgili bilgi veren Tsiodras “salgının hâlâ büyük dikkat gerektirdiğinin” altını çizdi.

“Çoğu kez tekrar ettiğim mesaja uyalım: Teorik olarak hepimize bu virüsün bulaşma ihtimali var” diyen Tsiodras, “Bu hastalığın bizde olması o kadar önemli değil, çünkü ekseri çoğunluk bu hastalığı hafif atlatacak. Ancak bazı gençler ise ağır geçirecek. Bizi asıl ilgilendiren birincisi bu hastalığı başkasına bulaştırmamak, ikincisi ise kısa zamanda başkalarına bulaştırmamak” ifadelerini kullandı.

Virüsün Yunanistan’da tavan yapmamasının önemine dikkat çeken Tsiodras “İtalya’da olduğu gibi günde 700, 800 ve 1.000 ölüme ulaşacağımız zirveyi görmemeliyiz. Bizim ülkemizde bu günde 6-7 ölüm yerine 150 ölüm olur” dedi ve ekledi:

“Bugün itibariyle ölü sayımız 49. Bu kutsal bir rakamdır ve virüsle mücadele vererek ölen tüm bu insanlara saygı göstermek gerekir. Ancak bu rakam yerine günde 150 kişi ölseydi ne olurdu bir düşünün. Öyleyse alınan tedbirlere uymak gerekir” dedi.

Önümüzdeki haftaların kritikliğine vurgu yapan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Tsiodras, İtalya’da yaşananların benzerinin yaşanmaması için vatandaşları alınan önlemlere bir kez daha uymaya davet etti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et