Banka ve vergi dairelerinde kalabalık oluşmasını engellemek için yeni önlem alındı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Banka ve vergi dairelerinde kalabalık oluşmasını engellemek için yeni önlem alındı

banka 21

Sokağa çıkma yasağına rağmen banka ve vergi daireleri önünde oluşan kuyruk ve kalabalıklar Yunanistan’da hükümeti yeni önlemler almaya sevk etti.

Emekli maaşları ve sosyal yardımların ay sonunda banka hesaplarına yatmasıyla son iki gündür ülkenin birçok yerinde bankalar önünde kuyruklar oluştu. Çoğu zaman bu kuyruklarda koronavirüsün bulaşmaması için gerekli mesafenin de gözetilmediği dikkat çekti.

Banka çalışanları koronavirüs tedbirlerini gözeterek hizmet sunmaya çalışırken, şubelere belirli sayıda müşterinin alınmasıyla kuyruklar kaçınılmaz oldu.

Benzer kalabalıklar vergi dairelerinde de görülünce Maliye Bakanlığı dün akşam 70 yaş üzerindeki vatandaşların ve %80’in üzerinde engeli bulunanların vergi yükümlülüklerini yerine getirme tarihini 10 Nisan’a kadar uzattığını duyurdu.

16 Mart’tan itibaren bütün vergi daireleri, kuyruk ve kalabalıkların oluşmaması için mail ve telefonla hizmet sunmaya başlamış durumda.

Kamu Gelirleri Bağımsız Kurumu (AADE) de vatandaşlara sunduğu elektronik hizmetleri arttırdığını duyurdu.

Vatandaşların devletten alacakları ve diğer birçok işlem için banka hesaplarının IBAN numaralarını Taxisnet’e bildirmelerinin yeterli olacağı açıklandı.

Ayrıca 10 Nisan’a kadar düzenlemeye tabi tutulan vergi borçları da Taxisnet üzerinden banka kartı aracılığıyla ödenebilecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.