Dikili: Başarısız Yunanca öğretmenlerini başımıza musallat ettiler - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dikili: Başarısız Yunanca öğretmenlerini başımıza musallat ettiler

ismail dikili 1

Gümülcine İdadiye Azınlık İlkokulu Aile Birliği Başkanı İsmail Dikili Yunanca öğretmenleri hakkında oldukça ağır suçlamalarda bulundu.

Rodop-Evros İlleri SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği’nin daveti üzerine derneğin genel kurulunda konuşan Gümülcine İdadiye Azınlık İlkokulu Aile Birliği Başkanı İsmail Dikili azınlık okullarına “özellikle başarısız ve kendine bile faydası olmayan Yunanca öğretmenleri başlarına musallat ettiklerini” öne sürdü. Dikili bütün Yunanca öğretmenlerinin böyle olmayacağını da sözlerine ekledi.

Konuşmasında sert ifadelerine devam eden Dikili, “azınlık okullarına azınlığı tanımayan veya tanımak istemeyen ve azınlığın dinini ve dilini kültürünü bilmeyen Yunanca öğretmenlerinin seçildiğini” belirtti.

Azınlık okullarında ders veren Yunanca öğretmenlerinin bir şekilde sınıfı ikiye bölmeyi ve parçalamayı planladığını dile getiren Dikili, söz konusu Yunanca öğretmenlerinin daha da ileri giderek Müslüman azınlık çocuklarına artık İsa Peygamberin doğumunu (Hristugena) sanki ortak bir bayramış gibi işlemeye başladıklarını ya da başlayacaklarını dile getirdi.

Dikili ayrıca Yunanca öğretmenlerinin azınlık okulunda ağaç süsleme çalışmalarının da bahsettiği bu girişimlerin başladığını ispatladığını söyledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et