Bakan Hrisohoidis: Evros maruz kaldığı tüm baskıya rağmen... - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bakan Hrisohoidis: Evros maruz kaldığı tüm baskıya rağmen…

azınlıkça

Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Mihalis Hrisohoidis göçmen ve mültecilerin Evros (Meriç) nehrinden artık geçemediklerini ifade ederek “Evros maruz kaldığı tüm baskıya rağmen şu anda erişilmez” ifadelerini kullandı.

Azınlıkça’nın haberine göre SKAI televizyonunda yayınlanan ve gazeteci Pavlos Tsimas’ın sunduğu “Apotipoma” programına konuşan Hrisohoidis “son dönemde denizden gelen göçmen akınlarının yoğun olduğunu ancak durumun iyileştiğini” kaydetti.

“SYRIZA hükümeti 2019 yılı başlarında 72 bin göçmenin geleceğini hesaplıyordu. Bununla ilgili ne denebilir ki?” ifadelerini kullanan Vatandaşı Koruma Bakanı “Bu SYRIZA’nın suçu demek istemiyorum ancak 2016 yılı sonrası göçmen akınları katlanarak arttı” dedi.

Hrisohoidis sözlerinin devamında ise “Göçmen akınları sorunları da arttırdı. Şimdi durum iyileşiyor. İlerleme var. Evros ise maruz kaldığı tüm baskıya rağmen şu anda erişilmez” ifadelerini kullandı.

Bakan Hrisohoidis “Ülkenin deniz sınırlarının da etkin bir şekilde korunmasının yolu var. Yunan yetkililer göçmen dolu bir kayığın Türkiye’den geldiğini gördüğünde karşı taraftaki sahil güvenliği bilgilendiriyor ve o kayığı durdurmak onların görevi. Bu her zaman yapılıyordu ancak kayıklar her zaman durdurulmuyordu” şeklinde konuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.