Volkswagen Yunanistan’da Taşöz adasına yatırım mı yapacak? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Volkswagen Yunanistan’da Taşöz adasına yatırım mı yapacak?

araba vw 3

Ekonomi Diplomasisi İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Kostas Frangoyannis Volkswagen heyetiyle Taşöz (Thassos) adasını gezdi.

Yunan Dışişleri Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada Frangoyannis’in Volkswagen heyetiyle adalarda elektrikli sürüş ve otomobillerle ilgili bir projeyle ilgili yerinde inceleme gerçekleştirdi.

Temasların ND hükümetinin elektrikli araba projesiyle ilgili planları çerçevesinde yapıldığı kaydedilirken, benzer veri toplama işinin diğer Yunan adaları için de yapıldığı ifade edildi.

Alman otomobil deviyle pazarlıkların Kavala’da yapılacağı, veriler değerlendirip proje tamamlandıktan sonra nihai kararların alınacağı kaydedildi.

Volkswagen’in Taşöz’e yatırım yapmayı planlayıp planlamadığıyla ilgili soruları yanıtlayan Dışişleri Bakan Yardımcısı Frangoyannis “Şimdilik bunu söylemek için çok erken ve yatırım olup olmayacağını bilmiyoruz. Hükmet elektrikli otomobiller ve yeni teknolojilerle yakından ilgileniyor. Bu çerçevede Volkswagen firmasıyla bir proje yapma konusunu görüşüyoruz. Yaptığımı şey bir sürdürülebilirlik projesi. Henüz alınmış ir karar yok” dedi ve ekledi:

“Taşöz’e yatırım yapılacak diye bir şey yok. Taşöz’ü bu projemizi dayandıracağımız bir temel olarak kullanıyoruz. Taşöz de olabilir, başka bir ada da. Şimdilik açıklama yapmak için çok erken”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.