Batı Trakya halkı göçmenlerin çıkardığı olaylar nedeniyle neden tedirgin? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya halkı göçmenlerin çıkardığı olaylar nedeniyle neden tedirgin?

Batı Trakya halkı göçmenlerin çıkardığı olaylar nedeniyle neden tedirgin?

Rodop ilinde son dönemde artan göçmen akınları ve özellikle de göçmenlerin çıkardığı olaylar bölge halkında endişeye yol açıyor.

Yunanistan’a Türkiye’den yasadışı yollarla giriş yapan göçmen ve mülteciler, göçmen tacirlerinin belirlediği ve yakalanmalarını zorlaştıran bir güzergah izliyor.

Genellikle bu güzergah Batı Trakya’da Evros ve Rodop illerindeki dağlık bölgeyi kapsıyor.

Yasadışı yollardan Yunanistan’a giren göçmen ve mültecilerin belki ekseri çoğunluğu kimse tarafından fark edilmeden yoluna devam ediyor ancak bazı göçmenlerin vukuatları Batı Trakya’da da bölge halkının göçmenlere karşı olumsuz duygular beslemesine yol açıyor.

Yassıköy’de bir polis memurunun bıçaklanması, değirmenin yanması, Evros ilinde Ruşenler (Rousa) ve Demirören (Sidirohori) köylerinde ısınmak için ateş yakan göçmenlerin yol açtığı yangınlar ve bölge sakininin boğazına bıçak dayayıp araba çalmaları tedirginliğe yol açıyor.

Azınlıkça’nın da kısa süre önce Facebook sayfasında gerçekleştirdiği ankette “Batı Trakya’dan geçen göçmenlerden rahatsız oluyor musunuz?” şeklinde sorduğu soruya okurların yaklaşık 1.900 kişinin yüzde 71’inin “evet” yanıtını vermesinin arkasında da bu endişe ve korkunun yattığı söylenebilir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et