Yunanistan ile Türkiye arasında çatışma yaşanır mı? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan ile Türkiye arasında çatışma yaşanır mı?

Yunanistan ile Türkiye arasında çatışma yaşanır mı?

MRB araştırma şirketinin yapmış olduğu son anket sonuçlarına göre Yunan halkınının çoğunluğu Yunanistan ile Türkiye arasında “sıcak olayların” yaşanabileceğini düşünüyor.

Ankete göre iktidardaki ND ile anamuhalefet partisi SYRIZA arasındaki fark ise 12,3 puan olarak şekillendi.

Azınlıkça’nın aktardığına göre oy tercihinde partiler arasındaki sıralama şöyle:

ND %36,8

SYRIZA %24,5

KİNAL %7,7

KKE %5,5

ELLİNİKİ LİSİ %4,3

MERA25 %3,2

ALTIN ŞAFAK %2,7

ANTARSYA %1,1

DİĞERLERİ %2,9

BELİRSİZ OY %11,3

“Kiryakos Miçotakis ile Aleksis Tsipras arasında başbakanlığa en uygun isim kim?” sorusuna ise ankete katılanların %40,9’u “Miçotakis” yanıtını verirken, yüzde 29,1’i tercihini “Tsipras” olarak kullandı. %26,3’lük bir kesim ise “hiçbiri” cevabını verdi.

“Bir sonraki milletvekili seçimleri ne zaman olur?” sorusuna ise vatandaşların %64,7 gibi büyük bir çoğunluğu “dört yılın sonunda” yanıtını veriyor. İki yıl sonra seçime gidileceğini düşünenlerin oranı yüzde 12,7, yaklaşık bir yıl sonra seçim yapılacağına inananlar ise yüzde 5,8.

“Yunanistan ile Türkiye arasında sıcak bir olay yaşanması ne kadar muhtemel?” sorusuna ise “çok” ve “oldukça fazla” yanıtı verenlerin %59,2 oranında olduğu, “çok değil” ve “hiç” yanıtını verenlerin ise %35,1 oranında olduğu görülüyor.

Benzer şekilde önümüzdeki aylarda dış politika sorunlarının yoğunlaşacağını düşünenlerin yüzde 70,2 oranında olduğu görülürken, yüzde 23,8’lik bir kesim ise sorunların artmayacağına inanıyor.

Ankete katılanların yüzde 44,8’i Prokopis Pavlopulos’un bir dört yıl daha görevde kalmasını isterken, yeni Cumhurbaşkanı isteyenlerin oranı ise %41,1.

Vatandaşların yeni Cumhurbaşkanı olarak en çok görmek istedikleri isim ise %26 ile Kostas Karamanlis olurken, %11,2 ile Antonis Samaras ikinci ve %8 ile Dora Bakoyanni üçüncü sırada yer alıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et