Atatürk pankartı tutmayan Fenerbahçeli Yunan basketbolcuya tepki - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Atatürk pankartı tutmayan Fenerbahçeli Yunan basketbolcuya tepki

Atatürk pankartı tutmayan Fenerbahçeli Yunan basketbolcuya tepki

Fenerbahçe’nin Yunan oyuncusu Kostas Sloukas’ın hafta sonu oynanan Beşiktaş derbisi öncesi Atatürk pankartını tutmadığı iddiası krize yol açtı.

Sarı lacivertli oyuncuların parkeye girerken tuttukları ve 10 Kasım münasebetiyle “81. YILINDA ATAMIZI ÖZLEM VE SAYGI İLE ANIYORUZ” ifadelerine yer verilen pankartı tutmadığı görülen Yunan yıldız, sosyal medyada Türk taraftarların büyük tepkisine maruz kaldı.

TÜRK BASKETBOLCUDAN TEPKİ

Yunan basketbolcuya tepki gösterenler arasında 33 yaşındaki Türk milli basketbolcu Semih Erden de yer aldı. Erden twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Sloukas, bu ülkenin ekmeğini yiyip bu ülkenin kurucusuna saygısızlık yapmayacaksın. Tüm dünyanın saygıyla andığı Atamıza sen de saygını göstereceksin… #10kasım” ifadelerini kullandı.

SLOUKAS’DAN AÇIKLAMA

Tepkiler sonrası Sloukas bir açıklama yaparak kasıtlı bir tavrının olmadığını ifade etti.

Yunan yıldız yaptığı açıklamada “Lütfen, bunu kimse iddia edemez. Ben bu ülkeye ve bu takıma büyük saygı duyuyorum. 5 yıldır buradayım. Bu ülkeye ve tarihine saygı duyuyorum. Kesinlikle bilinçli yapılmış bir şey söz konusu değil. Ben tamamen maça konsantreydim ve o anda farkına bile varmadım…” ifadelerine yer verdi.

Sloukas açıklamasının devamında ise “”Herkes benim nasıl biri olduğumu ve bu takım için nasıl mücadele ettiğimi biliyor. Sonuçta da beş yıldır bu takımda ve bu ülkedeyim. Bu takım ve bu ülke için mücadele ediyorum. Asla benim için saygısızlık yaptığımın söylenmesini kabul edemiyorum. Bu ülkenin arkasında önemli bir tarih var, bunu biliyorum. Buna her zaman saygı gösteriyorum. Evet, ben bir Yunanistan vatandaşıyım ama beş yıldır buradayım ve her gün Türkiye’nin bir temsilcisi olan Fenerbahçe için savaşıyorum” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.