Mülteciler Batı Trakya’da otellerde mi ağırlanacak? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Mülteciler Batı Trakya’da otellerde mi ağırlanacak?

otel

Yunanistan’da son günlerde göçmen ve mülteciler adalardan anakaraya dağıtılmaya devam ederken, Batı Trakya’ya getirilip getirmeyecekleri bir kez daha gündeme geldi.

Hatırlanacağı üzere göçmenler için İskeçe’de şu anda kullanılmayan Stavrupoli (Yeniköy) kışlasının değerlendirilebileceği ve buradan 1.000 kadar göçmenin ağırlanabileceği konuşulmuştu.

Daha sonra yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda göçmen ve mültecilerin Batı Trakya’ya getirilmeyeceği konusunda teminat verilmişti.

Yerel Empros gazetesinde Marianna Ksanthopulu imzasıyla çıkan bir haberde ise göçmen ve mültecilerin İskeçe’deki otellerde ağırlanması için 4-5 otelin Göç Bakanlığı ile temasa geçildiği ortaya çıktı.

Azınlıkça’nın aktardığına göre gazeteye konuşan İskeçe Otelciler Birliği Başkanı Yannis İeropulos “Bir otelle anlaşma imzalanabilmesi için bakanlığın koştuğu şartların karşılanması gerekiyor. Mesela otelin 25’in üzerinde yatağı olması, vergi sorunu olmaması gibi. Bakanlık kişi başına gecelik konaklamaya 12 evro ve yemek masraflarına 20,50 evro veriyor. Bu para az” diyor

İeropulos açıklamasının devamında “Biz ilk başta daha sadece Suriye’den gelen mülteci aileleri ağırlamak istediğimizi söyledik ama bu konuda teminat verilmedi. Bunu talep ettik çünkü yerel toplumun güvenlik sorunu yaşamasını istemiyoruz” dedi.

İskeçe’deki otellerin mültecilerin ağırlanması konusunda anlaşamadığı ve İskeçe’de göçmen ve mültecilerin ağırlanmayacağı ortaya çıkarken, bu konu bir kez daha Batı Trakya’nın göçmen ve mültecilerin getirilmeyeceği bölgeler arasında yer almayacağı yönünde verilen sözlerin ne kadar geçerli olup olmadığı sorusunu gündeme getirdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.