AB’nin en karamsar vatandaşları Yunanlar - Azınlıkça
Uncategorized

AB’nin en karamsar vatandaşları Yunanlar

AB’nin en karamsar vatandaşları Yunanlar

Kasım ayındaki Eurobarometre’ye göre Yunanlılar Avrupa Birliği (AB) içerisinde en karamsar vatandaşlar konumunda.

Yunanistan’da vatandaşların ekonomi, işsizlik, mevcut durumları ve hanelerinin geleceği gibi konularda geleceğe umutla bakmadığı ortaya çıkarken, Yunanlar ne hükümete ne de siyasi partilere güveniyor.

Naftemporiki gazetesinde yer verilen ve Azınlıkça’da aktarılan sonuçlara göre Euro’da kalmak isteyen Yunanlıların sadece %8’i “Önümüzdeki 12 ayda Yunan ekonomisinin durumunu nasıl görüyorsunuz?” sorusuna “daha iyi olacak” yanıtını veriyor. %64’ü ekonominin daha kötü olacağını düşünürken, %30’luk bir kesim ise bir değişiklik beklemiyor. AB ortalaması ise %22 “daha iyi”, %26 “kötüleşme” ve %47 “hiçbir değişiklik” olarak şekillendi.

En büyün sorunlar

Yunanistan’da vatandaşların karşılaştığı en büyük üç sorun ise şöyle: %66 işsizlik, %40 ekonomi ve %26 kamu borcu.

Bir önceki araştırmaya göre hükümete duyulan güven 2 puan gerileyerek %9 olarak şekillenirken, %90’ı hükümete güvenmiyor. Aynı zamanda vatandaşların %93’ü siyasi partilere güvenmediğini dile getirirken, güvenenlerin oranı %6 ile sınırlı kaldı.

Yunan Parlamentosuna güvenen Yunanlılar %12 olarak şekillenirken, adalete güvenenler %52, kamuya güvenenler %23, polise güvenenler %66 ve orduya güvenenler %79 olarak şekillendi.

Son olarak AB’ye güvenen Yunanlıların da sadece %20 olması dikkat çekerken, %78’i ise AB’ye güvenmediğini dile getirdi. AB ortalamasında ise bu oranlar %36 ve %54 olarak şekillendi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et