Mülteci çocuklar: Yunanca öğreniyoruz, oyunlar oynuyoruz - Azınlıkça
Uncategorized

Mülteci çocuklar: Yunanca öğreniyoruz, oyunlar oynuyoruz

Çiftliğinde kaçak göçmen çalıştırırken yakalandı

Kavala’da 61 yaşındaki bir vatandaş çiftliğinde kayıt dışı kaçak göçmen çalıştırdığı suçlamasıyla tutuklandı.

Mülteci çocuklar: Yunanca öğreniyoruz, oyunlar oynuyoruz

Yunanistan’da 1.200’ün üzerinde mülteci ve göçmen çocuk okula gidiyor.

Uluslararası Göç Örgütünün verilerine göre ülke geneli 1.200 mülteci ve göçmen çocuk Yunan okullarındaki ilk dönemini tamamlıyor.

Verilere göre 35 okul otobüsü her gün 13 mülteci merkezinden (Attiki, Selanik, Drama, Fthiotida, İpiros, Evia) çocukları alıyor ve en yakın okula teslim ediyor.

Bunlardan biri de Suriye’deki savaş nedeniyle evini ve okulu bırakmak zorunda kalan 10 yaşındaki Hamza. Suriyeli küçük çocuk Yunan devlet ilkokuluna gidiyor. “Geçen yıl okulu bırakmak zorunda kaldım” diyen Hamza “Şimdi yeniden başladım. Umarım bir gün pilot olabilirim” diye hayallerini paylaşıyor.

10 yaşındaki Filistinli Mari ise Lavrio’daki mülteci kampında yaşıyor. Yunanistan’daki öğretmenlerini sevdiğini söyleyen küçük çocuk “Okulda Yunanca, İngilizce ve matematik öğreniyoruz. Teneffüslerde ise top oynuyoruz. Müziği çok seviyorum. En sevdiğim müzik organı ise gitar” diye konuşuyor.

Yunanistan’da okullar kapılarını mülteci çocuklarına ilk olarak 10 Ekim 2016 tarihinde açmıştı. Azınlıkça’daki habere göre mülteci çocuklarına yönelik eğitim programı AB’nin acil yardım mekanizmasından destekleniyor. Uluslararası Göç Örgütü ise çocukların en yakın okullara otobüslerle götürülmesini ve çanta, kalem, defter gibi ihtiyaçlarını karşılıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.