Gökçeler köyünden Ali: Batı Trakya’da mısır yazla özdeşleşmiş durumda - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gökçeler köyünden Ali: Batı Trakya’da mısır yazla özdeşleşmiş durumda

Gökçeler köyünden Ali: Batı Trakya’da mısır yazla özdeşleşmiş durumda

Şehirden köye, bir oraya bir buraya koşarak akşamdan hazırladığı mısırlarını satmaya çalışıyor.

İskeçe’nin (Xanthi) Gökçeler (Selero) köyünden Ali bey, ERT Komotini radyosundan gazeteci Maria Nikolau’ya verdiği demeçte Batı Trakya’da yaz aylarında büyük ilgi gören mısırları müşterilerine taptaze ulaştırmak için verdiği uğraşı anlatıyor.

“Bu yıl zorlu bir yoldu” ifadeleriyle tarım üreticilerinin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek “Tarlaların suya ihtiyacı olduğu dönemde yağmur yağmadı, yağdığında ise zarar yaptı” diyor.

Gökçeler köyünden Ali’nin iki dönüm mısır tarlası dışında başta domates olmak üzere her türlü zerzevatı bulunuyor. Küçük satıcılara bahçe ürünleri ve mısır temin etmekle kalmayıp, kendisi de İskeçe’deki halk pazarlarında bizzat satış yapıyor.

Yazın mısırla özdeştiğini belirten tecrübeli tarım üreticisi “Elimden geleni yapıyorum. Küçük torunum bile yazın mısır yendiğini biliyor. İlk tadan da o oluyor ve beğenirse ‘yaşa dede, mısırların bal gibi tatlı’ diyor” ifadelerini kullanıyor.

Ürünlerini toptan sattığında daha ucuza verdiğini anlatan Ali bey “Kendim sattığımda ise 12 parçayı 5 euro’ya veriyorum. Uğraş isteyen bir iş. Ancak bütün yorgunluğa rağmen millet ilgi gösterince bu yorgunluğun karşılığını alıyorsun” diyerek mısırlarının başına geri dönüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.