Batı Trakyalı tûtûncûler umutlarını yeni Tarım Bakanına bağladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakyalı tûtûncûler umutlarını yeni Tarım Bakanına bağladı

Batı Trakyalı tûtûncûler umutlarını yeni Tarım Bakanına bağladı

Oldukça kötü bir yılı geride bırakan Batı Trakyalı tûtûn üreticileri 2018-2019 döneminde maruz kaldıkları zararlara ek tazminat elde etmeyi umuyor.

Hatırlanacağı üzere geçen yıl hastalıklarla ve doğal afetlerle boğuşan tûtûn üreticilerine, tazminat olarak dönüm başına 100 euro verilmişti. Tûtûncûler verilen bu paradan memnuniyetsizliklerini dile getirirken, bu tazminatın hiçbir şekilde zararı karşılayamadığını ifade etmişlerdi.

Azınlıkça’nın yerel Hronos gazetesinden aktardığı bilgilere göre Trakya Tûtûn Üreticileri Kooperatifi Başkanı Esat Hüseyin tûtûncûlerin 2018 yılındaki hastalıklar yüzünden uğradıkları zararın çok büyük olduğunu gösteren gerekli belgeleri 4 Temmuz tarihinde yeniden Tarım Bakanlığına sundu. Tûtûncûler, seçimler sonrası Yunanistan Tarım Bakanlığı görevine getirilen Makis Voridis ile önümüzdeki dönemde görüşmeyi ve PSEA aracılığıyla zararlarının tazmin edilmesini sağlamayı umut ediyor.

Batı Trakyalı tûtûncûlerin umut ve beklentilerinin ND iktidarı döneminde gerçeğe mi yoksa yine hayal kırıklığına mı dönüşeceğini önümüzdeki dönemde hep birlikte göreceğiz.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et