Tarihte ilk: Yanya şehri Yahudi Belediye Başkanı seçti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Tarihte ilk: Yanya şehri Yahudi Belediye Başkanı seçti

Tarihte ilk: Yanya şehri Yahudi Belediye Başkanı seçti

Yunanistan tarihinde bir ilk gerçekleştirilerek ilk defa Yahudi kökenli bir vatandaş belediye başkanı seçildi.

Ahval’in haberine göre Yunanistan’ın Yanya (İoannina) Belediye Başkanı seçilen Moisis Elisaf, Yunanistan’ın ilk Yahudi Belediye Başkanı oldu.

Merkez soldan gelen ancak seçimlerde anamuhalefet merkez sağ ND partisi tarafından da desteklenen Moisis Elisaf, Yunanistan’daki yerel seçimlerin ikinci haftasında oyların %50,33’ünü alarak rakibi Thomas Begas karşısında yarışı önde göğüsledi.

Yunanistan Merkez Yahudi Konseyi yaptığı açıklamayla Elisaf’a destek çıkarken, yayınladığı açıklamada “Moisis Elisaf, yapacağı hiçbir iş olmadığı için Belediye Başkanı olmak isteyen biri değil. Kendisi önemli bir doktor ve uzmanlık alanında uluslararası üne sahip bir üniversite hocası. Aday olmaya kendisini teşvik eden unsur ise memleketine duyduğu sevgi ve belediyenin ilerlemesi için bütün gücünü ortaya koyma arzusudur” denildi.

“En önemlisini sona bırakıyoruz” ifadelerinin yer aldığı açıklamada “nihayet Yanya’da bir Yahudi Belediye Başkanı olacağına” dikkat çekilirken bunun gerek Yunanistan gerekse de Yunanistan’ın Avrupa’daki konumu için büyük sembolik öneme sahip olduğu vurgulanmıştı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et