ND partisinden Yunanistan geneli eyalet ve belediyelerde tarihi zafer - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

ND partisinden Yunanistan geneli eyalet ve belediyelerde tarihi zafer

ND partisinden Yunanistan geneli eyalet ve belediyelerde tarihi zafer

Yunanistan’da 2 Haziran 2019 Pazar günü seçimlerin ikinci turunun tamamlanmasıyla anamuhalefet partisi ND tarihi bir zafere imza attı.

13 eyaletin bulunduğu Yunanistan’da Azınlıkça’nın aktardığına göre ND Partisi parti tarafından resmi olarak desteklenen 11 eyalet başkanı seçerken, Kuzey Ege Eyaleti’ndeki bağımsız başkan da merkez sağdan. Sadece ilk haftadan Girit Eyalet Başkanı seçilen Stavros Arnautakis PASOK dışında SYRIZA tarafından da desteklenen adaydı.

Eyaletler bazında haritayı maviye boyayan ND, belediyelerde de büyük başarıya imza attı. Anamuhalefet partisi dokuz yılın ardından Atina Belediyesini Kostas Bakoyannis ile yeniden kazanırken büyük belediyelerde SYRIZA destekli belediye başkanlarının sayısının çok az olduğu görüldü.

Attiki Eyaleti’ni SYRIZA destekli Rena Duru’nun elinden ND destekli Yorgos Patulis alırken, İyonya Adaları’nın yeni Eyalet Başkanı da Theodoros Galiatsatos karşısında zafer elde eden Rodi Kratsa oldu.

Kara Yunanistan’ı Fanis Spanos ile yeniden kazanan ND, Batı Yunanistan Eyaleti’nde de KİNAL-SYRIZA’nın ortaklaşa desteklediği Eyalet Başkanı’nı koltuğundan etti. Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’nde ND’nin resmen desteklediği Hristos Metios yine ND kökenli Hristodulos Topsidis’e karşı ikinci turda başkan seçilirken, Kuzey Ege’de ise tam tersi bir durum yaşandı ve merkez sağdan gelen Konstantinos Moutzouris ND’nin resmi olarak desteklediği Hristianna Kalogiru’ya karşı yarışı önde tamamladı.

İLGİLİ HABERLER

Batı Trakya 2019 yerel seçimleri 2. tur sonuçları

Metios yeniden Eyalet Başkanı

Gümülcine Belediye Başkanı Garanis seçildi

Kozlukebir Rıdvan Ahmet ile devam dedi

Yassıköy’ün yeni Belediye Başkanı Önder Mümin oldu

Mustafçova’nın yeni Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin oldu

İskeçe’nin yeni Belediye Başkanı Tsepelis oldu

Maronya-Şapçı’da yeni Belediye Başkanı Haritopulos oldu

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.