SYRIZA-PRATTO arasında Pomak - Alevi kavgası sürüyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

SYRIZA-PRATTO arasında Pomak – Alevi kavgası sürüyor

SYRIZA-PRATTO arasında Pomak - Alevi kavgası sürüyor

SYRIZA ile eski Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias’ın PRATTO hareketi arasında ortaya çıkan Batı Trakya kavgası SYRIZA hükümetinin azınlık hakkında iktidar olduğu süre boyunca devam eden ilginç faaliyetlerinin kamuoyunda da öğrenilmesini sağlıyor.

Pratto tarafından yapılan açıklamada Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanlığı için SYRIZA’nın desteklediği Kostas Katsimigas’ın desteklenmeyeceği belirtilirken, buna gerekçe olarak ise “Pratto’nun 2018 yılı Aralık ayında alenen destekleme niyetinde olduğunu ifade ettiği Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkan adayının Katsimigas’ın aday listesine her üçüncü kişi/kurumlara karşı bağımsız olan Yunan vatandaşı (Pratto ile ilişkili ve destekli) Müslümanları ve özellikle de Pomak ve Alevileri almayı reddetmesi” gösteriliyor.

Azınlıkça’nın real.gr haber sitesinden aktardığına göre “Pratto, Katsimigas’ın listesine Pratto’dan aralarında biri Pomak diğeri Alevi olmak üzere üç kurmayını önermiş ve özellikle de Pomak olan için Pratto kurmayları Konsolosluk tarafından kontrol edilmediğini vurgulamış”. Ayrıca habere göre “Katsimigas ve listede yer alan Müslüman adaylar, bu kişilerin adaylığına karşı çıkmış ve izleyen dört ay içerisinde anlaşma sağlanamayınca Nikos Kotzias ve Pratto, SYRIZA tarafından desteklenen Katsimigas’ın listesini desteklememe kararı almış”.

Öte yandan not etmekte fayda var, Kotzias’ın Pratto’su Gümülcine Belediyesi’nde ise mevcut belediye yönetiminin varisi olan PASOK/KİNAL’dan Garanis’i desteklediğini açıkladı.

İLGİLİ HABER

Batı Trakya’da SYRIZA-PRATTO krizinde neler oldu?

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et