Batı Trakya’da benzin fiyatları yine arttı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da benzin fiyatları yine arttı

Batı Trakya’da benzin fiyatları yine arttı

Yunanistan’da benzin fiyatlarındaki artış devam ediyor.

Pazartesi günü itibarıyla ülke geneli kurşunsuz benzinin ortalama litre fiyatı 1,639 euro’ya ulaştı. Ocak ayında litre başına ortalama fiyatın 1,48 euro olduğu göz önünde bulundurulunca, kısa süre zarfındaki artış daha kolay anlaşılıyor.

Bu fiyatlar doğrultusunda Hollanda ve Danimarka’dan sonra Yunanistan en pahalı benzine sahip üçüncü Avrupa Birliği ülkesi konumunda.

Adalarda ise kurşunsuz benzinin fiyatı 2 evro’ya yaklaşmış durumda. Santorini adasında ortalama 1,9676 euro’dan satılan benzinin litresi bazı yerlerde 2 evro’dan da satılıyor. Paros adasında litresi 1,88, Mikonos’da 1,859, Rodos’da 1,839  ve Girit’in Hanya bölgesinde 1,8 euro’dan satılıyor.

Başkent Atina’da ortalama 1,672 euro’dan satılan kurşunsuz benzinin litresi, ülkenin en büyük ikinci şehri olan Selanik’te de ortalama 1,659 euro’dan satışa sunuluyor.

Azınlıkça’nın aktardığına göre Rodop ilinde de bundan yaklaşık iki hafta önce benzinin ortalama fiyatı 1,612 evro olarak belirlenirken, İskeçe’de ise 1,70 evro’ya dayanmış durumda.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.