Evinde yanarak can veren vatandaşımız için Gümülcine DEİ’de protesto - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Evinde yanarak can veren vatandaşımız için Gümülcine DEİ’de protesto

Evinde yanarak can veren vatandaşımız için Gümülcine DEİ’de protesto

Gümülcine Otoriter Karşıtı Hareketi, geçtiğimiz günlerde Gümülcine’de evinde elektrik olmayan 38 yaşındaki bir vatandaşın yanarak hayatını kaybetmesi sonrası Yunanistan Elektrik Kurumu’nu (DEİ) protesto etti.

Hatırlanacağı üzere 2 Nisan 2019 tarihinde Gümülcine’nin Kırmahalle bölgesinde müstakil bir evde çıkan yangın sonrası 38 yaşında Ayhan isimli bir vatandaşımız hayatını kaybetmişti. İki kardeşin yaşandığı evde elektrik olmadığı ve yangının muhtemelen aydınlatma ihtiyacını karşılamak üzere kullanılan mumlardan çıkmış olabileceği kaydedilmişti.

Gümülcine Otorite Karşıtı Hareketi ise 4 Nisan Perşembe günü DEİ’ye giderek bir pankart açtı ve bir bildiri yayınladı. Azınlıkça’nın aktardığına göre pankarta “DEİ’ye borçları yüzünden bir ölü daha. Elektrik, mal değil sosyal bir nimettir. Enerjiye derhal sosyal denetim istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

“Şirketlerin kârları insan hayatının üzerine konduğunda” başlıklı protesto bildirisinde ise “DEİ bahse konu vatandaşı ışık için mum kullanmak zorunda bıraktı ve bunun sonucunda da yangın çıktı” ifadelerine yer verilirken “Şirketler ve devletleri kendi çıkar ve kazançlarına hizmet etmekten başka bir şey ilgilendirmez” denildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et