Gümülcine Vakıflar İdaresi üç yıllık icraatlarını tanıttı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Vakıflar İdaresi üç yıllık icraatlarını tanıttı

gumulcine vakiflar idaresi 6

Selim İsa Başkanlığı’ndaki Gümülcine Vakıflar İdaresi yönetimi bir basın toplantısı düzenleyerek üç yılın muhasebesini yaptı.

Göreve geldikleri günden bu yana üç yılda camilerde, azınlık okullarında yapılan tadilat çalışmaları, şehir mezarlıklarındaki düzenleme ve temizlik çalışmaları, vakıf binalarındaki tadilat ve restorasyonları, cami minarelerindeki ışıklandırma çalışmaları tek tek anlatıldı ve geleceğe yönelik projeler tanıtıldı.

gumulcine vakiflar idaresi 3

DİLE KOLAY: 3 YILDA 120’NİN ÜZERİNDE ÇALIŞMA

Başkan Selim İsa üç yıl zarfında 120’nin üzerinde çalışma ve projeye imza attıklarını belirtirken, bunun her ay yaklaşık 5-6 çalışmaya tekabül ettiğini ve 80 yıldır bu kadar çok çalışma yapılmadığını ifade etti.

Tabakhane Camii tadilatı sırasında bulunan ve Guiness Rekorlar Kitabı’na girmesi için başvuru yapılan dev tespih gibi kültürel mirasa da sahip çıktıklarını dile getiren Selim İsa, Vakıflar İdaresi olarak yıllardır sürüncemede bulunan ve yapılandırılamamış 350 bin Euro’luk belediyeye olan vakıf borçlarının, gerekli hukuki girişimler ve ödeme takvimi sayesinde 100 bin evro’ya düşürdüklerini ve yakın gelecekte bu borcu tamamen kapatacağını söyledi.

Gümülcine Vakıflar İdaresi’nin ihtiyaç sahibi öğrencilerin her zaman yanında olduğunu ve ihtiyaç sahibi öğrencilere okul malzemeleri yardımlarının yapıldığı ifade edilen basın toplantısında, bunun yan ısıra ihtiyaç sahibi aileler ve engelli vatandaşlara da yapılan sosyal yardımlarla her zaman topluma destek verildiği vurgulandı.

Tarihi Yeni Camii Kütüphanesi’nin ayakta durması için de çalışma yaptıklarını anlatan Gümülcine Vakıflar İdaresi yönetimi, eski kitapların dijital ortama aktarılması için de çalışmaların devam ettiğini anlattı.

Gerek cami avlularının gerekse de mezarlıkların yapılan temizlik ve yol çalışmalarıyla güzel ve bakımlı bir görünüme kavuştuğu belirtilirken, yenilenen cenaze ve temizlik araçlarıyla birlikte halka hizmet sunmaya devam edildiği kaydedildi.

gumulcine vakiflar idaresi 4

YAKIN GELECEKTEKİ PROJELER

Gümülcine’nin tarihi Postuboş (Poşpoş) Tekkesi’nin yeniden inşası için gerekli izinlerin uzun bir sürecin ardından nihayet alındığını ve temel atma çalışmalarının başladığını ifade eden Selim İsa, bunun yan ısıra Yenice Mahalle Mezarlığında ise gasilhane (cenaze yıkama yeri) yapımı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Bakıma muhtaç çaresiz vatandaşlar için Huzurevi yapmayı planladıklarını anlatan Başkan İsa “azınlığımızın en büyük ihtiyaçlarından biri haline gelmiş olan huzur evi bölgemizin en büyük eksikliğidir ve bu eksikliği vakıflar İdaresi olarak gidereceğiz” dedi. Başkan Selim İsa sosyal ve toplumsal projelerin yanı sıra tarihi dokümanların sergileneceği bir sergi salonunun yapımı için de projelendirme çalışmalarına başladıklarını ifade etti.

gumulcine vakiflar idaresi 2

“SEÇİM YAPILIRSA DA BİZ KAZANACAĞIMIZDAN EMİNİZ”

Yapılan çalışmaları gören bölge halkının kendilerine büyük destek çıktığını ifade eden Selim İsa “Halkımız yapılanları görüyor ve takdir ediyor. En basitinden mezarlıklarımız ne haldeydi şimdi nasıl. Çalışmaları görenler daha çok bağış yapmak istiyor ve destek oluyor. Hatta maddi destek olan Hıristiyan vatandaşlar bile var. Çünkü bize güvendiler ve güveniyorlar. Gümülcine Vakıflar İdaresi’nin mevcut yönetimi vizyon sahibi ve gelecekte daha yapacağı çok işi var” şeklinde konuştu.

gumulcine vakiflar idaresi 5

Bir gazetecinin “Görevinize devam etmeyeceğinizi mi düşünüyorsunuz ve Vakıflar İdaresi’nde seçim konusundaki görüşünüz nedir?” sorusu üzerine ise Başkan Selim İsa “Görev süremiz 28 Martta sona eriyor. Bizim devam edip etmeyeceğimiz bize bağlı değil. İcraatımız ortada. Devlet karar verecek. Fakat şunu da söyleyeyim, şayet bir gün seçim olursa biz hazırız. Seçimleri kazanacağımızdan da eminiz, şüphemiz yok. Seçimlerden de korkmuyoruz, zira on yıllardır görev yapmış yönetimler ve icraatları ortada, biz halkımızın sevgisi ve takdirine güveniyoruz” yanıtını verdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et