Doğramadığı kalmamıştı: Taşöz’ün seri katili banyoda ölü bulundu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Doğramadığı kalmamıştı: Taşöz’ün seri katili banyoda ölü bulundu

Doğramadığı kalmamıştı: Taşöz’ün seri katili banyoda ölü bulundu

Koridallos Cezaevi Ruh Sağlığı Kliniği’nde tutulan 46 yaşındaki Taşözlü seri katil Theofilos Sehidis’in öldüğü belirtildi.

Taşöz (Thasos) adasından olan 46 yaşındaki katil, kliniğin banyosunda diğer mahkumlar tarafından ölü olarak bulundu. Sehidis, 1996 yılında aile fertlerini önce öldürüp sonra doğramasıyla gündeme gelmişti.

DOĞRAMADIĞI KALMAMIŞTI

8 Ağustos 1996 tarihinde Yunan kamuoyunu şoka uğratan Sehidis, 24 yaşındayken kendisine komplo kurduğunu düşündüğü aile fertlerini 19 ve 20 Mayıs 1996 tarihlerinde tek tek katletmişti.

Önce 58 yaşındaki amcasını öldüren seri katil, “daha fazla eziyet çekmemesi için başını kestiğini” ifade etmişti. Daha sonra elinde bıçakla gördüğü 55 yaşındaki babasını kendisini öldüreceği korkusuyla silahla vuran Sehidis, daha sonra da yine elinde bıçakla gördüğü 48 yaşındaki annesinin başını kesmişti. Anne babasını öldürdükten sonra 27 yaşındaki kız kardeşini de bıçaklayarak öldüren seri katil, bir sonraki gün evlerine gelen 75 yaşındaki ninesi Ermioni’yi de yine aynı iddiayla öldürdü.

CESETLERİ TESTEREYLE PARÇALADI

Maktullerin beyinlerini daha sonra incelemek üzere buzdolabına koyan Sehidis, cinayetleri işledikten sonra bütün cesetleri demir testereyle parçalamış ve poşetlere koyarak Kavala’daki çöplüğe atmıştı. Sadece amcasının cesedini parçalamamıştı.

Polis olayı, amcasının Belçika’da yaşayan eşi Eleni Sehidis’in Belçika Polisi’ne yaptığı şikayet sonrası incelemeye başladı. Eleni Sehidi, Belçika’dan Taşöz’e geldiğinde ise seri katil amcasının eşine akrabalarının nerede olduğunu bilmediğini kendisinin de onları aradığını söyledi.

Şüphelerin odağındaki Theofilos Sehidis daha sonra “ailesinin kendisine komplo kurduğunu, başka anneden olduğu için kendisine doğruları söylemeyerek psikolojik savaş yaptığını ve bu nedenle kendisini savunmak için cinayetleri işlediğini” itiraf etti.

20 Haziran 1997 yılında görülen duruşmada Drama Mahkemesi tarafından 5 kez ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra ruh sağlığı incelenen Sehidis’e önce şizotipik kişilik bozukluğu daha sonra da şizofren teşhisi konuldu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.