Bulgar plakalı arabası için 20 bin evro ceza ödeyecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bulgar plakalı arabası için 20 bin evro ceza ödeyecek

Bulgar plakalı arabası için 20 bin evro ceza ödeyecek

Yunanistan’da Maliye’nin mercek altına aldığı Bulgar plakalı lüks otomobil sahibi Yunan vatandaşı, aracı için binlerce euro ceza ödeyecek.

Bahse konu vatandaşın Yunanistan’da yaşadığı ve gelir beyanında bulunduğu belirtilirken, Bulgaristan’da kendi adına açtığı fakat hiçbir ticari faaliyeti bulunmayan bir şirketi olduğu tespit edildi. Mercedes-ML 400 Cdi marka lüks otomobilin de, esasında Yunanistan’da vergi ödememek için Bulgaristan’da açılan “göstermelik” şirket üzerinden alındığı belirlendi.

Kuzey Yunanistan’da birçok kişi, Yunanistan’daki vergi (lüks yaşam vergisi gibi) ve harçlardan (taşıt pulu, araç vergisi v.s.) kurtulmak için bu yönteme başvuruyor. Ancak, Bulgaristan’daki şirketlerinin göstermelik, yani sadece araç almak için kâğıt üstünde var olan şirketler olduğu tespit edildiğinde ise maliye anında cezayı kesiyor.

Kavala maliyesinin incelemesine takılan bahse konu lüks aracın sahibinin de, şimdi 20 bin euro’nun üzerinde ceza ödeyeceği kaydedildi. Oysa, otomobil için gümrük vergisi ödeyip Yunan plakası taktırmanın maliyetinin ise 6 bin euro olduğu ifade edildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et