Batı Trakya şimdiki siyasetçileri ‘bir köprü bile yapamadılar’ diye hatırlayacak! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya şimdiki siyasetçileri ‘bir köprü bile yapamadılar’ diye hatırlayacak!

Batı Trakya şimdiki siyasetçileri ‘bir köprü bile yapamadılar’ diye hatırlayacak!

2017 yılının Eylül ayında çöken Narlıköy (Polianthos) ile Yassıköy (İasmos) arasındaki Kuruçay (Kompsatos) köprüsü ile ilgili eleştiriler gelmeye devam ediyor.

Konu, eyalet meclisin gerçekleştirdiği özel toplantıda ele alındı. Vatandaşlar, artık, köprünün çöküş nedeninin hiçbir zaman bulunamayacağına ve yeni köprünün inşasının çok gecikeceğine inanıyor.

Köprünün yıkılmasının üzerinden bir yılı aşkın süre geçmesine karşın bir arpa boyu yol alınamaması, özellikle de bölge insanının haklı tepkisine yol açıyor.

Eyalet Meclisi’nde anamuhalefet listesinin başkanı Fotis Karalidis de toplantıda bu durumu eleştirirken “Köprünün yıkılmasının üzerinden aylar geçti ve hala çöküş nedeni belirlenmiş değil. Her şey yolunda giderse 2019 yılı sonuna doğru köprünün inşası için ihale açılacak. Yani hazırlık için 24 aya mı ihtiyaç var? Bu bir Guiness rekorudur” ifadelerini kullandı.

Yine muhalefet kanadında yer alan Spiros Turturis de eleştiri oklarını mevcut eyalet yönetimine yöneltirken “Metios döneminde yapılmış bir proje olarak hatırlayabileceğimiz bir eseriniz yok. Sizin yönetiminizi köprünün çökmesiyle hatırlayacağız” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et