Melikli Muhtarı: Köylümüz son yağmurda hayvanlarını zor kurtardı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Melikli Muhtarı: Köylümüz son yağmurda hayvanlarını zor kurtardı

Melikli Muhtarı: Köylümüz son yağmurda hayvanlarını zor kurtardı

Gümülcine (Komotini) Belediyesine bağlı Melikli (Meleti) köyü sakinleri her şiddetli yağmurda 2007 yılında yaşadıkları kâbusun tekrarlanmasından korkuyor.

2007 yılında bölgede etkili olan yağışlar sonrası, köy ihtiyat amaçlı boşaltılmıştı. Şimdi de köy muhtarı Halil İzzet, ERT Komotini devlet radyosundan Maria Nikolau’ya yaptığı açıklamada tehlike çanlarını çalarken, Eyalet Başkanlığı yetkililerinin duruma el atmasını istiyor.

Köyün hemen dibinden geçen derenin (Travos) ıslah edilmesini talep eden İzzet “Yoksa kurtulamayız. Sel için hazırlanan barikatların yıkılması ve köyün sular altında kalma tehlikesi yüksek” diyor.

Son yağan yağmurlarda sel veya su baskını sorunları yaşanmadığını anlatan muhtar, Azınlıkça’nın aktardığına göre ancak yağmur sularının evlerin avlularında ve yollarda biriktiğini anlatıyor.

Her halükarda yetkililerin bu tehlike karşısında önlem alması gerektiğinin altını çizen Halil İzzet, son yağmurda köylülerin yardımıyla hayvanlarını son anda kurtaran hayvan besicisi köylüsünün örneğini veriyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.