Sürücü ehliyeti için 6 bin evroya varan cezalar öngörülüyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sürücü ehliyeti için 6 bin evroya varan cezalar öngörülüyor

Sürücü ehliyeti için 6 bin evroya varan cezalar öngörülüyor

Sürücü ehliyetleriyle ilgili Yunanistan Meclisi’ne sunulan yasa tasarısı 6 bin evro’ya kadar ulaşan el yakan para cezaları öngörüyor.

Yeni yasa tasarısına göre sürücü ehliyeti alma süreci 3 aşamaya ayrılıyor. İlk aşamada teorik bölüm yer alırken, sürücü adayı bugün için 10 evro olan harç bedeli yerine 15 evro ödeyerek trafik işaretleri sınavına girecek.

Teorik bölümün geçilmesinden sonra “kabiliyet ve davranış” testi geliyor. Bu bölüm de iki aşamadan oluşuyor. İlk aşamada sürücü adayı araç kullanmada sınanacak ve daha sonra ikinci aşamaya geçerek aracı park etme ve geriye giderek köşe dönme konularında teste tabi tutulacak. Sürücü bu sınavın ikinci aşamasında başarısız olursa, yeniden katılacağı sınavda her iki aşamadan da yeniden teste tabi tutulacak.

Sürücü kurslarının araçlarına aşamalı olarak kamera sistemi yerleştirilecek ve sınavlar da özel pistlerde yapılacak. Böylece 20 ay içerisinde sınav sırasında araçta sınav memurunun hazır bulunması gerekmeyecek.

Bunun dışında sınava katılacak sürücü adayının, araca yol açabileceği zararlar için sınavdan önce sigorta masrafı ödemesi gerekecek.

Azınlıkça’nın aktardığına göre bunun yanı sıra 17 yaşını doldurmuş vatandaşlar da sürücü sınavlarına katılabilecek ve sürücü ehliyeti bulunan bir refakatçi ile birlikte araç kullanabilecekler.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et