İskeçe’de köpek sahibiyle torun sahibi tartıştı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe’de köpek sahibiyle torun sahibi tartıştı

İskeçe’de köpek sahibiyle torun sahibi tartıştı

İskeçe’de (Xanthi) torunlarını çocuk parkına götüren yaşlı bir adam ile köpeğini aynı yere götüren bir hayvan sever arasında tartışma yaşandı.

Azınlıkça’nın yerel Empros gazetesinden aktardığı habere göre yaşlı adam torunlarını Limnio’daki parka götürdü. Ne var ki çocukların oyunu aynı alana bir hayvan sever vatandaşın köpeğiyle gelmesine kadar sürdü.

İskeçeli vatandaşın köpeğini salmasıyla birlikte, hayvan doğal olarak sağa sola koşmaya başlayınca, çocuklar da ürktü. Korkan çocuklar arasında olayı gazeteye aktaran yaşlı adamın torunları da bulunuyordu.

Torunların ürktüğünü gören dede, köpek sahibine çıkıştı ve “bu yaptığının yasal olmadığını” söyledi. Havyan sahibi de yaşlı adamı “hayvanlara tahammül edememekle” suçlarken, “çocukların korkmak yerine hayvanlarla oynaması gerektiğini” söyledi.

Yaşlı adam bunun üzerine “köpeklerin çocuk parklarına gitmesinin sadece çocuklara saldırma tehlikesi yüzünden değil aynı zamanda kamu sağlığı açısından da tehlikeli olduğunu” köpek sahibine iletirken, köpeğini dolaştırmak için çocuk parklarına değil başka yere gitmesinin daha uygun olacağını söyleyince iki adam arasında tartışma yaşandı.

Yaşlı adamın torunlarını alarak olay yerinden uzaklaşması sonrası gerginlik durulurken, gazeteye konuşan dede hayvan sahibinin kendisini dövmekle tehdit etiğini söyledi.

Empros gazetesine konuyla ilgili konuşan İskeçe Belediye Başkan Yardımcısı Feridun Hasanoğlu ise “yasaların hayvan sahiplerinin hayvanlarını gerek yola gerekse de parklara serbest bırakmalarını yasakladığını” hatırlattı. Yasaları ihlal edene cezanın da öngörüldüğünü söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı, bu tür olaylar karşısında vatandaşların polise veya belediyeye şikayetçi olmalarını istedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et