Gözaltına alınan İki Türk askeri iade edildi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gözaltına alınan İki Türk askeri iade edildi

Gözaltına alınan İki Türk askeri iade edildi

Yunanistan’ın Evros sınır bölgesinde dün iki Türk askeri gözaltına alındı. Başbakan Aleksis Tsipras’ın siyasi kararı sonrası askerler Türkiye’ye iade edildi.

Yerel inkomotini sitesi Yunan resmî kaynakların şu ana kadar olayı teyit etmemesine rağmen Türk askerlerin Yunan 4. Kolordu Komutanlığına bağlı askerler tarafından Meriç (Evros) ilinin Peplos bölgesinde gözaltına alındıklarını iddia etti.

Yunan yerel medyası gözaltına alınma esnasında Yunan ve Türk askerlerin arasında silahlı çatışma yaşandığını öne sürdü.

Öte yandan evros-news haber sitesi ise Yunan askeri kaynakların ve Yunan Genelkurmay Başkanlığı Basın Bürosununun söz konusu gözaltına alma olayını teyit ettiğini belirtirken hafif ölçekli bir olayın yaşandığını ancak  Yunan ve Türk askerler arasında silahlı çatışmanın olmadığını kaydettiler.

TRT’nin haberine göre ise iki asker Türkiye’ye iade edildi. Haberde, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamaya yer verildi. Açıklamada, Türkiye-Yunanistan hudut birliğinde görevli iki askerin kaçak göçmenleri takip ve engelleme görevi yaparken sehven hududun karşı tarafına geçtiği belirtildi.

Ahval’in haberine göre yapılan açıklamada, Yunan devriyeleri tarafından saat 11.00’da sularında gözaltına alınan askerlerin, Yunan makamları ile yapılan görüşme sonucunda saat 18.30 sularında iade edildiği ifade edildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.