Batı Trakya’daki köprüler tehlike saçıyor! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’daki köprüler tehlike saçıyor!

Batı Trakya’daki köprüler tehlike saçıyor!

Yaklaşık bir yıl önce yıkılan Narlıköy’deki (Polianthos) Kuruçay (Kompsatos) köprüsü hala onarılamazken, yıkılan köprüyle birlikte bölgedeki diğer köprülerin durumu da gündeme geldi.

Trakya Mühendisler Odası Bölge İdare Komisyonu üyesi Argiris Plesias da ERT Komotini radyosuna yaptığı açıklamalarda “başta bölgedeki köprüler olmak üzere köprüleri denetleyecek ve gerekli bakım çalışmalarının yapılamsını sağlayacak ulusal bir programın ivedilikle hazırlanması gerekliliğine” vurgu yaptı.

“Köprüler devlet altyapısının önemli bir parçasını oluşturuyor ancak bu altyapıların takip edilebileceği bir sistem veya bir kütük bulunmuyor” diyen Plesias Azınlıkça’nın aktardığına göre “ülkenin idari yapısının değişmesiyle birlikte yetkilerin bir kurumdan diğerine geçtiğini ve bu gelişmelerin de sorunu büyüttüğünü” belirtti.

Bazı köprülerde hiçbir sorun olmadığını ancak bazı köprülerin çok kritik noktalarda olduğunu vurgulayan Plesias “Kuruçay köprüsünün çökmesi sonrası köprülerle ilgili bir kütük, veri tabanı oluşturma çalışması yapılacağı söylenmişti. Henüz bu doğrultuda bir şey yapıldığını sanmıyorum. En azından köprüleri takip edebileceğimiz bir kütük oluşturmak için bu çok iyi bir fırsattı” dedi.

Son olarak Narlıköy köprüsünün çöküş nedenlerinin anlatılacağının belirtildiği rapor ise olayın üzerinden neredeyse bir yıl geçmesine rağmen henüz hazırlanmış değil ya da hazırlandıysa da kamuoyuyla paylaşılmış değil.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et