Maalesef Batı Nil Virüsü Evros’a ulaştı! 2 kişi hastanede! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Maalesef Batı Nil Virüsü Evros’a ulaştı! 2 kişi hastanede!

Maalesef Batı Nil Virüsü Evros’a ulaştı! 2 kişi hastanede!

Yunanistan’da 11 kişiyi canından eden Batı Nil Virüsü Batı Trakya’nın Evros iline de ulaştı.

22 Ağustos 2018 tarihi itibarıyla Yunanistan Hastalıkları Önleme ve Mücadele Merkezi (KEELPNO) tarafından paylaşılan verilere göre ülke geneli 39 belediyede toplam 107 Batı Nil Virüsü vakasına rastlanırken, 11 kişi virüsten hayatını kaybetti.

Ölenler arasında Gümülcine’den de 79 yaşında bir kadın bulunuyor.

Azınlıkça’nın aktardığına göre Evros ilinde de iki kişinin Batı Nil Virüsü teşhisiyle Dedeağaç (Alexandroupoli) Üniversite Hastanesi ve Dimetok Hastanesi’nde tedavi altına alındığı öğrenildi.

KEELPNO Başkanı Theofilos Rozenberg ise “Evros bölgesinin özel önem arz ettiğini” vurguladığı beyanatlarında “Özellikle Evros’ta sivrisineklerden korunmak bu hastalığa karşı en önemli konu. Çünkü Evros Deltası nedeniyle ortam sivrisinek nüfusunun çoğalmasına oldukça müsait” diyor.

Virüsü taşıyan göçmen kuşları ısıran sivrisinekler aracılığıyla insanlara da bulaştığını hatırlatan KEELPNO başkanı “Bu nedenle Evros ili için çifte alarm söz konusu. Evros Deltası’nda avlanan avcıların son derece dikkatli olması gerekiyor ve ölü kuş veya at ve eşeğe rastlamaları durumunda derhal durumu bildirmeleri gerekir” ifadelerini kullanıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et