Doktorlar menenjit olan Gümülcineli bebek hakkında bilgi verdi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Doktorlar menenjit olan Gümülcineli bebek hakkında bilgi verdi

Doktorlar menenjit olan Gümülcineli bebek hakkında bilgi verdi

Dedeağaç (Alexandroupoli) Üniversite Hastanesi Pediatri Kliniği Müdürü Thanasis Hatzimihail menenjit teşhisi konulan Gümülcineli 8 aylık bebeğin sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Yerel Hronos gazetesinin aktardığına göre Dr. Hatzimihail bebeğin sağlık durumunu “kritik ancak kontrol altında” olarak nitelendirirken, açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bir çocuk hastaneden taburcu edilmediği sürece hiçbir şey için emin olamazsınız. Menenjit, ölüm dışında duyma kaybı gibi ciddi hasarlara yol açabiliyor. Bu nedenle biz görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz”.

Ocak ayı başlarından bu yana Gümülcineli bebeğin Yunanistan geneli 11’inci menenjit vakası olduğu öğrenilirken, doktorlar bu rakamın endişe verici olmadığını, kendileri için asıl önemli olanın zamanında teşhis konulması olduğunu vurguluyor.

Dedeağaç Hastanesi Hastanesi Pediatri Kliniği Müdürü Hatzimihail “Menenjitin en önemli belirtileri yüksek ateş, iştahsızlık veya çocuğun yediği yiyecekte azalma, uyuşukluk ve hırçınlıktır. En önemli belirtilerden biri de çocuktaki davranış değişikliğidir. Küçük yaşlarda ise spazmlar da görülebilir. Ebeveynlerin yapması gereken şey, çocuklarının iyi olmadıklarını gördüklerinde, özellikle de bebekse, en yakın hastaneye koşmaktır. Çünkü birkaç dakika bile bu tür durumlarda önemlidir” ifadelerini kullandı.

Son olarak doktor, B tipi menenjit için aşı zorunluluğu olmadığını ve şu ana dek ortaya çıkan vakaların da çok olmadığını hatırlattı.

İLGİLİ HABER

Durumu iyiye gidiyor! Gümülcine’de bir bebekte menenjit vakasına rastlandı

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et