Ενημέρωση από γιατρούς για το βρέφος με μηνιγγίτιδα από την Κομοτηνή - Azınlıkça
Ειδήσεις

Ενημέρωση από γιατρούς για το βρέφος με μηνιγγίτιδα από την Κομοτηνή

Ενημέρωση από γιατρούς για το βρέφος με μηνιγγίτιδα από την Κομοτηνή

“Κρίσιμη, αλλά ελεγχόμενη” χαρακτηρίζει την κατάσταση της υγείας του οκτάμηνου βρέφους από την Κομοτηνή, που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, εδώ και δέκα ημέρες, ο διευθυντής της παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου δρ. Θανάσης Χατζημιχαήλ.

“Αν ένα παιδί δεν φύγει από το νοσοκομείο, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα, γιατί η μηνιγγίτιδα εκτός από θνητότητα, δύναται να προκαλέσει και πολύ σοβαρές βλάβες, όπως για παράδειγμα απώλεια ακοής” λέει ο καθηγητής και συμπληρώνει: “επομένως κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε τη δουλειά μας”.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι το ενδέκατο που καταγράφεται σε όλη την Ελλάδα από την αρχή του έτους και ο αριθμός αυτός δεν κρίνεται ιδιαίτερα ανησυχητικός από τους γιατρούς, αλλά για τους ίδιους το πλέον σημαντικό είναι η έγκαιρη διάγνωση.

“Τα χαρακτηριστικά συμπτώματα είναι ο υψηλός πυρετός, η άρνηση λήψη τροφής ή η μείωση της ποσότητας, ο λήθαργος, η ευερεθιστότητα και ένας από τους κυριότερους παράγοντες είναι η αλλαγή της συμπεριφοράς και ειδικά στις μικρές ηλικίες μπορεί να υπάρχουν και σπασμοί.

Αυτό που πρέπει να προσέχουν οι γονείς είναι όταν βλέπουν ότι το παιδί τους δεν είναι καλά, ειδικά αν είναι και βρέφος, να προστρέχουν στο πλησιέστερο νοσοκομείο γιατί ακόμη και τα λεπτά μπορεί να είναι σημαντικά.

Για παράδειγμα, το εξάνθημα που μερικές φορές παρουσιάζεται σε αυτή τη νόσο, μπορεί να προκαλέσει μόνιμες βλάβες όπως απώλεια ακοής, υδροκεφαλίαση και άλλα”, υπογραμμίζει ο καθηγητής.

Δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά της μηνιγγίτιδας Β

Μεταξύ άλλων ο κος Χατζημιχαήλ ενημερώνει ότι η μηνιγγίτιδα Β δεν είναι στις ασθένειες για τις οποίες προβλέπεται υποχρεωτικός εμβολιασμός, επειδή τα έως τώρα καταγραφέντα κρούσματα δεν είναι πολλά.

Χρόνος

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.