Batı Trakya’nın Sofulu ipeğine özel yer ayırdılar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’nın Sofulu ipeğine özel yer ayırdılar

Batı Trakya’nın Sofulu ipeğine özel yer ayırdılar

Fransız efsanesi Hermes şirketinin kurduğu vakfın resmi internet sitesinde Sofulu (Soufli) ipeğine yer verdi.

Fransa’nın dünyaca ünlü lüks moda markalarından Hermes geleneğe ve bu geleneklerin yıllar içerisinde gelişimine dayanan sürdürülebilir yaratıcı ve yenilikçi fikir ve becerilere yer verilen bir vakıf kurdu. Hermes Vakfında dünyanın dört bir yanında yaratıcılığa dayanan ürünlere yer veriliyor.

Bu ürünlerden bir tanesi de Sofulu ipeği. Vakfın internet sitesinde Sofulu ipeğine özel yer ayrılırken “bu mükemmel ve kaliteli ürünün nesilden nesle büyük merak ve sevgiyle miras bırakıldığı” anlatılıyor.

Hermez Vakfı mali krizin vurduğu bölge ve meslekleri öne çıkarmayı ve insanların yüksek kaliteli ürünler sunan işlerle uğraşmasını hedefliyor. Vakıf, doğru adımlar atıldığında kaliteli ürünlerin dünya piyasalarında hak ettiği yeri bulabileceklerine inanıyor.

Hermes’in tarihçesi

Hermes’in kuruluş yılı 1836. Kurucusu Thierry Hermes ilk olarak kendini eyer ve binicilik alanında deri aksesuar tasarımlarıyla Avrupalı soylulara kanıtlar. Deri kemerlerine, at binerken giyilen özel şapkalarına bayılan soylular Hermes’ten kolay kolay vazgeçemezler.

Asıl dönüm noktasını 1920 yılında fermuar patenti alarak yaşayan Hermes, bu patent sayesinde her kadının rüyasını süsleyen çantalarının tasarım ruhsatını da elde etmiş olur. Thierry Hermes’ten sonra markanın başına oğlu Charles Emile Hermes gelir. Charles Emile ile gelen taze kan etkisini kısa sürede hissettirir. Avrupa’da başlayan Hermes rüzgarı, babadan oğula geçince genç enerjisiyle Asya ve Amerika’daki elit kesimin de gönlünü fethetmeyi başarır.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et