Yunanların yarısı borç batağında - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanların yarısı borç batağında

Yunanların yarısı borç batağında

Avrupa İstatistik Kurumu (Eurostat) tarafından yapılan son araştırmaya göre Yunanların yarısı borçlarını gecikmeli olarak ödüyor.

Araştırma Yunanların yarısının konut kredisi, kira, su, elektrik borçlarını gecikmeli olarak ödediğini ortaya koydu. 2016 yılında Avrupa Birliği (AB) nüfusunun sadece %10,4’ü ylık taksit halinde ödenen borçlarını gecikmeli olarak öderken, Yunanistan’da ise bu gecikmenin nüfusun %47,9’unu yani neredeyse yarısını kapsadığı tespit edildi.

Borçlarını gecikmeli olarak ödeyenler listesinde ise %34,2 ile Bulgaristan yer alırken, Kıbrıs (%26,5) ve Hırvatistan (%26,4) ilk dördü tamamlayan diğer ülkeler oldu.

Öte yandan 28 üyeli AB’de 14 üye devlette ise borçlarını gecikmeli olarak ödeyenlerin nüfusun %10’unun altında bir oranda olduğu belirlendi. Borçlarını gecikmeli olarak ödeyenlerin en az olduğu ülkeler ise %4,2 ile Almanya, %4,4 ile Çekya ve %5 ile Hollanda oldu.

Azınlıkça’nın aktardığına göre konut kredisi ve kira borçlarını gecikmeli olarak ödeyen Yunanların oran ise %15,3 olarak hesaplanırken, 2008 yılına kıyasla (%5,5,) bu oranının üçe katlandığı görülüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et