İskeçeli hayvan besicileri: Şirketlerin esiri olduk! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçeli hayvan besicileri: Şirketlerin esiri olduk!

İskeçeli hayvan besicileri: Şirketlerin esiri olduk!

İskeçe’de (Xanthi) koyun ve keçi sütü fiyatlarının düşüklüğü ile küçükbaş hayvan etlerinin fiyatlarını görüşmek üzere hayvan besicileri bir araya geldi.

Aynı konuyu görüşmek üzere benzer toplantılar eyaletin başka illerinde de yapılıyor Kavala’daki toplantının büyük bir katılımla yapıldığı öğrenilirken, İskeçe’deki toplantıya katılımın düşük olması dikkatlerden kaçmadı.

Hayvan besicileri koyun ve keçi sütü ile hayvan etlerindeki düşük fiyatları şikayet ederken, üreticilerden süt satın alan şirketlerin “buzdolaplarında satılmamış çok sayıda peynir bulunduğu” bahanesiyle fiyatları düşürdüğü belirtiliyor. Koyun sütüne 0,95-1,05 euro arası ödeyen şirketlerin şimdilerde bu fiyatı 0,65-0,85 euro arasında fiyatlardan satın aldıkları belirtiliyor.

Hayvan besicileri bu konuda devletten yardım istiyor. Azınlıkça’nın aktardığına göre birçok hayvan besicisi ise sektörlerindeki durum karşısında zor günler yaşarken “istedikleri fiyatları sunan şirketlerin esiri olduk, devlet de denetim yapmıyor. Buna aşırı vergiler de eklenince hayvancılık yok olmaya mahkum oluyor” diye sitemlerini dile getiriyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et