Tesla Model 3 ilk kazasını Yunanistan’da yaptı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Tesla Model 3 ilk kazasını Yunanistan’da yaptı

Tesla Model 3 ilk kazasını Yunanistan’da yaptı

Tesla Model 3 ile Avrupa’yı dolaşan You You Xue Yunanistan’ın Florina bölgesinde trafik kazası yaptı.

Otomatik pilotun devrede olduğu kazada elektrikli Tesla marka otomobil büyük bir hızla bariyerlere çarparken, araçta büyük hasar meydana geldi.

You You Xue adlı Tesla otomobil aşığı, henüz Avrupa’da satılmayan Model 3 ile bu markaya duyduğu sevgiyi Kuzey Amerika ve Avrupa ülkelerine yaymak istiyordu.

Kazanın meydana geldiği geçen hafta Cuma gününe kadar Xue her iki kıtada 25 ülkeyi gezerek toplam 39.000 km yol kat etmişti. Xue’nun anlattıklarına göre kaza meydana gelmeden önce araç aniden sağ tarafa doğru hareket etmeye başladı ve kendisinin otomobili yörüngesine sokma çabasına rağmen aracın sol tarafı otobandaki bariyerlere çarptı.

Tesla Model 3 ilk kazasını Yunanistan’da yaptı

Kaza sırasında otomobilin saatte 120 km hızla hareket ettiğini anlatan araç sahibi, yolda başka araçların olmadığını, hava ve yol şartların iyi olduğunu belirtti. Kaza sırasında kendisinin sol eliyle direksiyona dokunduğunu ve cep telefonunda navigasyona baktığını ifade etti.

Xue’ya göre kazaya otomatik pilot yol açtı, çünkü araç düz yolda hareket ediyordu ve yol çizgilerinin durumu oldukça iyiydi. Her ne kadar Tesla sürücüleri otomatik pilotta bile direksiyonu iki elle tutmalarını önerse de Xue kendisi gibi birçok Tesla otomobili kullanıcısının sisteme güvendiğini ve bu nedenle bu uyarıyı dikkate almadığını belirtiyor. Kendisinin bile otomatik pilotla binlerce kilometre yol yaptığını anlatıyor.

Tesla Model 3 ilk kazasını Yunanistan’da yaptı

Tesla şirketi yetkilerinin kaza sonrası Xue ile iletişime geçerek otomobilin Almanya’daki tamir merkezine götürülmesi ve sorununun teşhis edilmesi konusunda anlaştığı öğrenildi.

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et