Azınlık eyalet meclis üyeleri 2 Yunan askerine destek oylamasına katılmadılar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Azınlık eyalet meclis üyeleri 2 Yunan askerine destek oylamasına katılmadılar

Azınlık eyalet meclis üyeleri 2 Yunan askerine destek oylamasına katılmadılar

Yerel Evros-news.gr sitesi Edirne’de iki ayı aşkın süredir tutuklu bulunan iki Yunan askerine destek bildirisi yayınlanması için Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Meclis toplantısındaki oylamaya azınlık eyalet meclis üyelerinin katılmadığını yazdı.

Yerel xanthi2.gr ve evros-news.gr haber siteleri geçen hafta Perşembe akşamı konunun eyalet meclisinde görüşülmesi için gerekli çoğunluğun, azınlık üyesi 8 eyalet meclis üyesinin toplantıdan ayrılması yüzünden sağlanamadığını kaydetmişlerdi. Ancak dün akşamki eyalet meclis toplantısında yerel yönetimlerle ilgili hükümetin hazırladığı “Klisthenis 1” adlı yasa tasarısının görüşülmesinin planlandığı kaydedilirken, görüşme öncesi Türkiye’de tutuklu bulunan Yunan subayları Angelos Mitretodis ve Dimitris Kouklatzis’e destek mahiyetinde olan ve Türkiye’nin tutumunun kınanacağı ortak bir bildiri yayınlanması için oylama yapılmasına karar verildi. Oylamaya eyalet meclisinde bulunan 10 azınlık meclis üyesinden hiçbirinin katılmadığı yazıldı.

Evros-news.gr sitesi iki azınlık eyalet meclis üyesinin ise ilk başta salonda yer aldığını, daha sonra ise oylama yapılmadan önce toplantı salonundan ayrıldığını kaydetti.

Böylece Eyalet Başkanı Hristos Metios’un listesinden Ahmet İbram, Mustafa Katrancı, İsmail Huse Mustafa, İrfan Hacıgene, Metin Mustafa, Tarkan Multaza ve Birol İnce Memet, Fotis Karalidis’in listesinden Rıdvan Kocamümin ve Hüseyin Mehmet Usta ve bağımsız eyalet meclis üyesi Önder Mümin oylamaya katılmadılar.

Öte yandan Ekonomiden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram’ın dün akşam Atina’da olduğu öğrenildi.

İLGİLİ HABER

Batı Trakya’da iki Yunan askeriyle ilgili Türkiye’nin tutumunu kınayacak bildiri tartışması! Azınlık meclis üyeleri mi neden oldu?

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et