Δε συμμετείχαν στη ψηφοφορία για το ψήφισμα υπέρ 2 Ελλήνων στρατιωτικών οι μειονοτικοί περιφερειακοί σύμβουλοι ΑΜΘ - Azınlıkça
Ειδήσεις

Δε συμμετείχαν στη ψηφοφορία για το ψήφισμα υπέρ 2 Ελλήνων στρατιωτικών οι μειονοτικοί περιφερειακοί σύμβουλοι ΑΜΘ

Δε συμμετείχαν στη ψηφοφορία για το ψήφισμα υπέρ 2 Ελλήνων στρατιωτικών οι μειονοτικοί περιφερειακοί σύμβουλοι ΑΜΘ

Απουσίασαν και οι 10 μειονοτικοί Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου πρώτο θέμα συζητήθηκε για να εγκριθεί ψήφισμα υπέρ των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται πάνω από δυο μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Να θυμίσουμε, ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του Π.Σ της ΑΜ-Θ, όπως ανέδειξε το Evros-news.gr, θα ψηφίζονταν ως τελευταίο το συγκεκριμένο θέμα. Tότε αποχώρησαν, ελάχιστα λεπτά πριν γίνει αυτό, οι Μουσουλμάνοι σύμβουλοι που ήταν παρόντες, οπότε δεν πάρθηκε απόφαση επειδή δεν υπήρχε πλειοψηφία.

Έτσι, στην χθεσινή συνεδρίαση που κυρίως αφορούσε το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης «Κλεισθένης 1» για την τοπική αυτοδιοίκηση, αποφασίστηκε να προηγηθεί το ψήφισμα υπέρ των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη και η καταδίκη της Τουρκίας που εξακολουθεί να τους κρατάει φυλακισμένους. Όμως δεν παρέστη κανένας από τους 10 Μουσουλμάνους Περιφερειακούς Συμβούλους στη συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, απουσίασαν από την παράταξη του Χρήστου Μέτιου οι: ΚΑΤΡΑΝΤΖΗ ΜΟΥΣΤΑΦΑ, ΙΜΠΡΑΜ ΑΧΜΕΤ, ΧΟΥΣΕ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΙΣΜΑΗΛ, ΧΑΤΖΗΓΚΕΝΕ ΙΡΦΑΝ, ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΕΤΙΝ, ΜΟΥΛΤΑΖΑ ΤΑΡΚΑΝ ΜΟΥΛΤΑΖΑ, ΙΝΤΖΕ ΜΕΜΕΤ ΜΠΙΡΟΛ και από την «Κοινωνική Συμμαχία» του Φώτη Καραλίδη οι: ΚΟΤΖΑ ΜΟΥΜΙΝ ΡΙΤΒΑΝ, ΜΕΧΜΕΤ ΟΥΣΤΑ ΧΟΥΣΕΙΝ αλλά και ο ανεξάρτητος ΜΟΥΜΙΝ ΟΝΤΕΡ που εκλέχθηκε με την παράταξη της πλειοψηφίας.

Οι πληροφορίες του evros-news.gr αναφέρουν ότι δυο από αυτούς έδωσαν αρχικά το παρόν και στη συνέχεια αποχώρησαν από την αίθουσα.

Ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ιμπράμ Αχμέτ βρισκόταν στην Αθήνα χθες στο βράδυ.

Με πληροφορίες από evros-news.gr

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et