Dışişleri: Sitemiz çalışıyor! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dışişleri: Sitemiz çalışıyor!

Dışişleri: Sitemiz çalışıyor!

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Türk hackerlerin iddialarına cevap verdi.

Geçtiğimiz günlerde Atina Haber Ajansının sitesini ve daha sonra da Pantio Üniversitesi Sosyaloji Fakültesi’nin, Suzuki dahil iki şirketin ve Girit’te bir gazetenin internet sitelerini çökerten Türk hackerler SKAI televizyon kanalından gazeteci Manolis Kostidis’e demeç verdi. Hackerler özel güvenlik önlemleri alarak verdikleri röportajda, ellerinde Yunan Dışişleri Bakanlığı’na ait veriler olduğunu belirterek bu verileri yayınlamakla tehdit ettiler.

SKAI’e demeç veren Türk hackerlerden biri “Bundan bir hafta önce hedefimizin bütün devlet kuruluşları olduğunu açıkladık. Bunun nedeni ise darbe girişiminde yer alan ve Yunanistan’da haksızca yargılanan ve haklarında haksız kararlar verilen 8 FETÖ’cüdür. Yunan devlet sitelerine saldırımızın temel nedeni budur. Ülkemizde, milli beraberliğimizi tehdit eden güçlere karşı çalışıyoruz. Cyber warrior adı altında faaliyet gösteren grubumuzun binlerce üyesi var. Yunanistan’da FETÖ ile ilgili alınacak kararlara göre devam edeceğiz. Eğer Yunanistan bu çizgide devam ederse, biz de bütün devlet internet sitelerine saldırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yunan Dışişleri’nin cevabı

Yunanistan Dışişleri Bakanlığına yakın kaynaklar ise Türk hackerlerin açıklamalarına cevap vererek, “Bu tür vakalar yetkili birimler tarafından ele alınır” ifadelerini kullanarak “Dışişleri Bakanlığı’nın sitesinin faaliyeti hiçbir zaman durmadı, site her zaman işlemeye devam etti” dendi.

İLGİLİ HABER

Türk hackerler Atina Devlet Haber Ajansı’nın sitesini çökertti

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.