Bu sefer kepçeyle Türk geçti! Yunan sınırını geçen Türk tutuklandı! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bu sefer kepçeyle Türk geçti! Yunan sınırını geçen Türk tutuklandı!

Bu sefer kepçeyle Türk geçti! Yunan sınırını geçen Türk tutuklandı!

Evros’un Kastanies bölgesinde Yunanistan ile Türkiye sınırlarında JCB iş makinesiyle Yunan tarafında geçen bir Türk vatandaşı tutuklandı.

Yaklaşık 40 yaşlarındaki Türk vatandaşının sınır çizgisinde kullandığı iş makinesini Kastanies gümrüğüne doğru sürdüğü, gerek Yunan askerlerinin gerekse de sınır muhafızlarının dur ihtarına uymayarak yönünü değiştirdiği ve tarımsal bölgeden Yunanistan’a geçmeye çalıştığı ve Kastanies karakolu yanında durduğu belirtildi.

“Thrakinea” ve “evrosnews” siteleri iş makinesi kullanıcısının Türk askeri olduğu yönünde bilgilerin olduğunu kaydederken, yerel “radioevros” sitesi ise Yunan Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarına göre tutuklanan şahsın çiftçi olduğunu ve iş makinesiyle çalışma yaptığını kaydetti. Üzerinde sivil kimliği bulunan şahsın Türk ordusu mensubu olduğu yönündeki bilgiler doğrulanmış değil.

Türk vatandaşının, 1 Mart tarihinde Türk askerleri tarafından tutuklanan iki Yunan askerinin tutuklandığı bölgeye çok yakın bir noktada tutuklandığı belirtildi.

Kendisi ise yaptığı açıklamada çiftçi olduğunu ve Edirne Belediyesi’nde görev yaptığını kaydetti.

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et