Πέρασε με JCB τα ελληνικά σύνορα! Σύλληψη Τούρκου στον Εβρο - Azınlıkça
Ειδήσεις

Πέρασε με JCB τα ελληνικά σύνορα! Σύλληψη Τούρκου στον Εβρο

Πέρασε με JCB τα ελληνικά σύνορα! Σύλληψη Τούρκου στον Εβρο

Σύλληψη ενός Τούρκου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, κοντά στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στις Καστανιές Εβρου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ελληνικές αρχές έχουν συλλάβει έναν Τούρκο (περίπου 40 ετών) στο φυλάκιο στις Καστανιές, καθώς πέρασε τα σύνορα με εκσκαπτικό μηχάνημα JCB.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες ο Τούρκος που συνελήφθη οδηγούσε γεωργικό μηχάνημα προς το τελωνείο στις Καστανιές για κάποιες εργασίες στην συνοριογραμμή. Παρότι του έκαναν σήμα να σταματήσει, τόσο Ελληνες στρατιώτες όσο και συνοριοφύλακες, εκείνος άλλαξε κατεύθυνση και επιχείρησε να περάσει από γεωργική περιοχή προς την Ελλάδα, ενώ σταμάτησε δίπλα στο φυλάκιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «thrakinea» και του «evrosnews» πρόκειται για Τούρκο στρατιωτικό οποίος εκτελούσε με μπουλντόζα εργασίες στα σύνορα, όμως το «radioevros» αναφέρει ότι σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Αμυνας ο Τούρκος που συνελήφθη ισχυρίζεται ότι είναι αγρότης και εκτελούσε εργασίες με το μηχάνημα του. Πάντως οι πληροφορίες ότι πρόκειται για στρατιωτικό δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής, καθώς είχε πάνω του πολιτική ταυτότητα.

Σημειώνεται ότι η σύλληψη έγινε πολύ κοντά στην περιοχή όπου είχαν συλληφθεί από τουρκική περίπολο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης την 1η Μαρτίου και κρατούνται ακόμη στις φυλακές Αδριανούπολης.

O ίδιος κατά δήλωση του είναι Τούρκος αγρότης και υπάλληλος του Δήμου Αδριανούπολης.

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et