Cumhurbaşkanı Pavlopulos Mısır’daydı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Cumhurbaşkanı Pavlopulos Mısır’daydı

Cumhurbaşkanı Pavlopulos Mısır’daydı

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos Mısır’ın İskenderiye şehrine gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında yaptığı açıklamalarda Yunanistan, Kıbrıs ve Mısır arasındaki “mükemmel” ilişkilere atıfta bulundu.

Prokopis Pavlopulos bölgedeki barışın tesisi, kültürlerarası diyaloğun ilerletilmesi ve denizlerdeki münhasır ekonomik bölge (MEB) sınırlarının belirlenmesi vurgusuyla ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi için üç ülkenin örnek sayılacak bir işbirliği içerisinde olduğunu söyledi.

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile birlikte “Nostos – Köklere geri dönüş” programının açılışına katılan Yunanistan Cumhurbaşkanı Ankara’ya da sert bir mesaj göndererek “Türkiye tarafından deniz hukukunun içeriğini ve ruhunu ihlal eden yorumların yapılması mümkün olamaz” dedi ve ekledi:

“MEB’in sınırlarının belirlenmesinin uluslararası hukuka, deniz hukukuna, Montego Bay Antlaşması’na tam saygı içerisinde olması gerektiğine birlikte karar vermiştik. Her üç ülke de, denizler konusunda Türkiye tarafında yapılan her keyfi yorumlama, başkalarının da atıfta bulunabileceği bir emsal oluşturuyor. Böyle bir kritik dönemde bu tür yorumların olmasının, bu tür emsallerin oluşturulmasının ne kadar tehlikeli olduğu anlaşılmaktadır.”

Yunanistan, Kıbrıs ve Mısır’ın bölgede barışın sağlanması için yaptığı mükemmel işbirliğine değinen Pavlopulos “Bu durum devam edemez. Bölgedeki savaş en kısa zamanda son bulmalı. Güçlerimiz çerçevesinde işbirliğine gidiyoruz ve sanırım bu yönde katkıda bulunabileceğimizi kanıtlayabiliriz” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et