Στην Αίγυπτο ο ΠτΔ Παυλόπουλος - Azınlıkça
Ειδήσεις

Στην Αίγυπτο ο ΠτΔ Παυλόπουλος

Στην Αίγυπτο ο ΠτΔ Παυλόπουλος

Στις «εξαιρετικές» σχέσεις μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου και την «υποδειγματική» συνεργασία τους για την επίτευξη ειρήνης στην περιοχή, την προώθηση διαλόγου μεταξύ των πολιτισμών και την ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας, με έμφαση στην οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Ο κ. Παυλόπουλος, που με τους Προέδρους της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη και της Αιγύπτου, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, παραβρέθηκαν στην έναρξη του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ – Η επιστροφή στις ρίζες», έστειλε παράλληλα αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα τονίζοντας πως «δεν είναι δυνατόν, από την πλευρά της Τουρκίας, να γίνονται ερμηνείες οι οποίες παραβιάζουν το γράμμα και το πνεύμα του δικαίου της θάλασσας».

«Έχουμε συναποφασίσει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ΠτΔ «ότι η οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης πρέπει να γίνει με πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου, του δικαίου της θάλασσας, της Συνθήκης του Μοντέγκο Μπέι. Είμαστε σύμφωνες και οι τρεις χώρες, ότι κάθε αυθαίρετη ερμηνεία, από την πλευρά της Τουρκίας για τις θάλασσες, δημιουργεί ένα προηγούμενο, το οποίο είναι δυνατόν να επικαλεστούν και άλλοι. Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, πόσο επικίνδυνο θα ήταν να υπάρχουν ερμηνείες τέτοιες, να δημιουργούνται τέτοια προηγούμενα».

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην άριστη συνεργασία των τριών χωρών προκειμένου να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε πως «δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ο πόλεμος στην περιοχή πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατόν. Στο πλαίσιο των δυνάμεων μας συνεργαζόμαστε και νομίζω ότι μπορούμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.