Gümülcine Celal Bayar öğrencilerinden dayanışma dersi: Kan verdiler - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar öğrencilerinden dayanışma dersi: Kan verdiler

04232018 11

Gümülcine’deki (Komotini) Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencileri gönüllü kan bağışı geleneklerini bu yıl da sürdürdü.

ERT Komotini devlet radyosundan Maria Nikolau’ya konuşan okul öğrencilerinden Şükriye Haşim “Kan bağışı içimizden, kalbimizden gelen bir sevgi eylemidir. Kan verdiğimizde hayat kurtarıyoruz, birçok hayat” diyor.

İki yıl önce Celal Bayar Lisesi’nden mezun olan ve Selanik’te mimarlık okuyan Aslı Karabekir de okulunun kan bağışı kampanyasına katılanlardan. Azınlıkça’nın aktardığına göre “İhtiyacı olan insanlara yardım etmek güzel bir şey. Senin de gelecekte bir şeye ihtiyacın olursa o zaman da seni destekleyecek birileri çıkar” diyen Aslı kendi dayanışma mesajını veriyor.

Okul müdürü Mehmet Tunalp ise gazeteci Nikolau’ya yaptığı açıklamada “Kan bağışı bizim için bir geleneğe dönüştü. Öğrencilerimiz kan bağışı konusunda çok arzulu. Bu yıl lise ikinci sınıf öğrencileri bile kampanyaya katılmak istedi ve katıldı. Kan bağışı bir ihtiyaçtır, okulumuz için de gurur vericidir” diyor.

04232018 11

Celal Bayar öğrencilerinden Esra ise “İhtiyacı olan insanlara yardımcı olabilmek için kan veriyorum. Kendimi çok iyi hissediyorum. Keşke herkes kan bağışında bulunsa” ifadelerini kullanıyor.

Rodop Gönüllü Kan Bağışçıları Derneği kasadarı Popi Bruma ise kan bağışıyla ilgili yaptığı açıklamada “Yunanistan, kan ihtiyacı yüksek olan bir ülke. Rodop ili ise kendi ihtiyaçlarını karşılıyor ve ülkenin başka illerine de destek oluyor. Ancak bu rehavete kapılmamızı önlemeli. Aksine kan bağışında bulmaya devam etmeliyiz. Her aileden bir kişinin kan vermesi gerekir. İsviçre’den kan ithalatı yapmayı durdurmalıyız” şeklinde konuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et