Μαθήματα αλληλεγγύης από μαθητές του Τζελάλ Μπαγιάρ: Εδωσαν αίμα - Azınlıkça
Ειδήσεις

Μαθήματα αλληλεγγύης από μαθητές του Τζελάλ Μπαγιάρ: Εδωσαν αίμα

Μαθήματα αλληλεγγύης από μαθητές του Τζελάλ Μπαγιάρ: Εδωσαν αίμα

H Χασίμ Χαμδέ Σουκρέ χαμογελά και καμαρώνει. Όση ώρα διαρκεί η αιμοδοσία της είναι χαρούμενη και δεν το κρύβει.

«Χαρούμενη όσο καμιά άλλη φορά.» Μαθήτρια του Μειονοτικού Γυμνασίου Λυκείου Κομοτηνής εκείνη και οι συμμαθητές της συνέχισαν και φέτος την εξαιρετική παράδοση που έχει δημιουργήσει το σχολείο της. Έδωσαν εθελοντικά το αίμα τους στηρίζοντας ανθρώπους που έχουν ανάγκη. «Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη αγάπης, βγαίνει από μέσα μας, από την καρδιά μας. Όταν δίνουμε αίμα, σώζουμε ζωές, πάρα πολλές ζωές.» δηλώνει.

Λίγα μέτρα πιο εκεί η Χαραμπεκήρ Ασλί, φοιτήτρια στην Αρχιτεκτονική Σχολή της Θεσσαλονίκης, επέστρεψε στο σχολείο από όπου αποφοίτησε πριν δυο χρόνια και πήρε μέρος στην 8η Εθελοντική Αιμοδοσία. Έστειλε το δικό της μήνυμα αλληλεγγύης. «Είναι ωραίο να βοηθάς άτομα που έχουν ανάγκη. Αν χρειαστείς κάτι αργότερα, τότε σίγουρα κάποιος θα βρεθεί να στηρίξει κι εσένα.»

Μαθήματα αλληλεγγύης από μαθητές του Τζελάλ Μπαγιάρ: Εδωσαν αίμα

«Είναι πια για μας παράδοση. Οι μαθητές μας έχουν πολύ όρεξη για να δώσουν αίμα. Ακόμη και μαθητές της Β’ Λυκείου υπέγραψαν υπεύθυνες δηλώσεις για να πάρουν μέρος . Είναι αναγκαίο, είναι απαραίτητο, είναι τιμητικό για το σχολείο μας. » δήλωσε με καμάρι ο Μεμέτ Τουνάν, διευθυντής του Μειονοτικού Γυμνασίου Λυκείου Κομοτηνής. Και πιο εκεί η Εσρά, σημείωσε «δίνω αίμα για να βοηθήσω τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Αισθάνομαι πολύ καλά. Μακάρι να το κάνουν όλοι.»  επιβεβαιώνοντας τα λόγια του διευθυντή της.

Μια πράξη αγάπης κι αλληλεγγύης η πρωτοβουλία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών τους, αλλά και μια ουσιαστική κίνηση, καθώς, όπως η κα Πόπη Μπρούμα, ταμίας των Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης υπενθυμίζει, «Η Ελλάδα ως γνωστόν έχει πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη για αίμα. Η Ροδόπη καλύπτει τις ανάγκες της και στηρίζει και άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. Αυτό, όμως, δεν θα πρέπει να μας κάνει να εφησυχάζουμε. Αντιθέτως, θα πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε αίμα. Πρέπει ένας από κάθε οικογένεια να δίνει αίμα. Δεν γίνεται να εισάγουμε αίμα από την Ελβετία, κάποια στιγμή κι αυτό θα πρέπει να σταματήσει.»
ΕΡΤ Κομοτηνής – Μαρία Νικολάου

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.